ANNONCE

Flugtbilist snuppet 15 gange uden kørekort

15. januar 2021 20:42 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En narkobilist uden førerret, men med skunk, blev torsdag anholdt efter biljagt

Flugtbilist snuppet 15 gange uden kørekort
Politiet måtte træde hårdt på sømmet for at følge med, da en bilist skulle indhentes. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Torsdag klokken 20.53 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil, der kørte i nordlig retning mod Køge Bugt Motorvejen ved Solrød, til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 156 kilometer i timen.

På dette stykke er højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 kilometer i timen.

Da politiet gav tegn til føreren om at standse, satte føreren imidlertid hastigheden yderligere op i et forsøg på at køre fra den forfølgende videobil fra færdselspolitiet.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Op mod 200 i timen

Under forsøget på at slippe væk kørte føreren højre om andre bilister, kørte visse steder op mod 200 kilometer i timen og foretog afledningsmanøvre ved flere motorvejsafkørsler og kørte herved hen over spærreflader.

Bilisten fortsatte frem til afkørslen ved Vallensbæk, hvor føreren forlod motorvejen og fortsatte i bymæssig bebyggelse med op mod cirka 100 kilometer i timen og mod færdselsretningen.

Det lykkedes til sidst at få standset bilisten på Vallensbæk Stationstorv, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 34-årig mand fra Sønderborg.

Frakendt i forvejen

Han var i forvejen frakendt kørekortet og var nu påvirket af både amfetamin og cannabis under kørslen.

Ved ransagning af bilen fandt politiet cirka 115 gram skunk, 0,08 gram amfetamin og en dolk, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte besiddelse af disse ulovlige effekter.

Endvidere var den 34-årige efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi til forkyndelse af en indkaldelse til et retsmøde senere i 2021.

Den 34-årige fik taget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring til de mange overtrædelser af lovgivningen.

Politiet beslaglagde i forbindelse med sagen hans personbil både på grund af den aktuelle kørsel, men også fordi det nu var 15. gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden have førerret.

“Der skete ingen uheld eller påkørsler under politiets forsøg på at få standset den 34-årige bilist”, slutter politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu