Flyrejse: Se hvad der er det mest irriterende

4. oktober 2012 08:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flyrejse: Se hvad der er det mest irriterende
Billede mangler

Danskerne er enige om, at ubehagelige sidemænd er noget af det mest irriterende, når vi rejser med fly.
 
Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for British Airways. I alle tre skandinaviske lande er det omkring 6 ud af 10, som angiver sidemænd som en kilde til irritation på flyrejsen. I både Danmark og Norge står ubehagelige sidemænd højest på listen over irritationskilder.
 
– Det er jo mennesker, vi flyver med, og derfor kan der nogle gange opstå irritationer mellem to sidemænd. Vi har også oplevet, at det for nogle passagerer er grænseoverskridende at skulle sige noget, hvis sidemanden for eksempel hører for høj musik i sine høretelefoner. Det kan resultere i, at man i stedet får en dårlig flyoplevelse. I sådanne tilfælde er vores råd derfor altid, at man tager diskret kontakt til flypersonalet, som jo i langt de fleste tilfælde kan hjælpe med at finde en ny plads, hvor man ikke føler sig generet, eller finde en anden løsning på problemet siger Peter Rasmussen, som er chef for British Airways i Nordeuropa.
 Flyturen som et frirum
At skandinaverne ikke gider sidemanden i flyet er ikke helt overraskende, når man ser på, hvad vores foretrukne beskæftigelse på et fly er. 61 % af danskerne medbringer altid en god bog i håndbagagen, og en lignende tendens ses i Sverige og Norge.
 
Ifølge Karen Hvidtfeldt Madsen, lektor på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, er det både forståeligt og paradoksalt, at vi har svært ved at rumme oplevelsen af andre, mens vi rejser:
 
– I dag føler vi os hele tiden tæt på andre mennesker gennem mobiltelefonen eller via de sociale medier. Men samtidig opleves den tætte fysiske kontakt i et tog eller et fly ofte som grænseoverskridende, nogle gange direkte urovækkende eller angstfremkaldende. På den ene side rejser vi stadig oftere og længere væk for at opleve noget nyt, og i den forbindelse er det tankevækkende, at oplevelsen af at komme for tæt på sidemanden i flyet kan være noget af det vanskeligste at håndtere på rejsen.
 
Undersøgelsen viser desuden, at det især er kvinder, der bliver irriteret over ubehagelige sidemænd, når de flyver. I Danmark er det 66 % af kvinderne, der bliver irriteret over ubehagelige sidemænd, mens det tilsvarende kun er 52 % af de danske mænd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu