ANNONCE

Mærket af krisen: Flytter til Danmark

12. december 2020 09:41 | Af: Ritzau Fokus

Under coronakrisen er det pludselig blevet tydeligt for korrespondenten, hvor hun egentligt har hjemme.

Mærket af krisen: Flytter til Danmark
Stéphanie Surrugues rødder er i Danmark. Det oplever hun tydeligt under coronakrisen. Foto: Ritzau Scanpix.

Den dansk-franske journalist og DR-korrespondent Stéphanie Surrugue er på udkig efter en lejlighed i Danmark.

For efter mere end fem år i udlandet, har coronakrisen fået hende til at indse, hvor hun egentlig hører hjemme. Og det er altså i Danmark, som hun derfor rykker tilbage til i foråret 2021.

– Jeg har altid oplevet mig selv som et hybridmenneske, der lige så godt kunne bo i New York som Paris eller København, siger den 43-årige journalist.

– Men da krisen kom, lufthavnene lukkede ned, og jeg ikke anede, hvornår jeg ville se min familie igen, dér blev det helt tydeligt for mig, hvor jeg har mine rødder henne. Og dem har jeg i Danmark.

Beslutningen om at flytte fra lejligheden i Paris og tilbage til Danmark er blevet taget i løbet af året.

Men selv om basen bliver udskiftet, så fortsætter hun stadig med at være international korrespondent for DR, hvor hun også i fremtiden vil pendle frem og tilbage mellem Danmark, Frankrig og resten af verden.

Fem år i udlandet

I alt er det blevet til over fem år med bopæl i udlandet. Det begyndte i 2015, hvor hun fik en stilling som DR-korrespondent i USA. Derefter fløj hun videre til et job som DR-korrespondent i Frankrig i 2017, hvor hun har opholdt sig indtil nu.

– Jeg kan godt mærke, at jeg har været væk i mange år. Der er ting, som er sværere at bevare en fornemmelse af, fortæller hun.

Stéphanie Surrugue var egentlig gået i gang med at se sig om efter en ny bolig i Danmark, men har til sin skræk konkluderet, at boligpriserne minder om parisiske tilstande.

– Jeg har besluttet, at jeg bare arbejder i december, og når jeg så vågner med en smule tømmermænd første januar, så finder jeg ud af, hvad jeg gør.

Selv om hun flytter tilbage nu, så er hun ikke færdig med at bo i udlandet, afslutter hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu