ANNONCE

Flyvninger til Danmark fra flere lande stoppes

10. marts 2020 11:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

156 danskere er nu ramt af covid-19.

Flyvninger til Danmark fra flere lande stoppes
Danmark lukker for tilgang for fly fra en række lande. Genrefoto.

Antallet af coronasmittede personer i Danmark stiger fra 113 til 156, oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag.

På pressemødet gør statsministeren status over sygdommen i Danmark, og på verdensplan, og her er det kommet frem, at al flytrafik fra en række lande indstilles.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) skriver på Twitter:

“Jeg har besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de lande eller regioner, hvortil alle rejser frarådes. Det sker som et led i de danske myndigheders indsats for at inddæmme og forebygge udbredelsen af Covid-19.”

Offentlig transport skal være sikker

Derudover opfordres udbydere af kollektiv trafik til at være med til at dæmme op for smitten.

– Udbyderne bliver bedt om at tage initiativer, der skal sikre, at man ikke står for tæt, det kommer til at gælde i myldretiden, siger statsministeren på pressemødet.

Der kan blive behov for at sætte flere tog ind og flere busser, siger hun.

Regeringen opfordrer derudover til, at rejsende så vidt muligt undgår kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme coronasmitte.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen opfordrer derfor de rejsende til at overveje, om der er mulighed for at rejse uden for myldretiden ved eksempelvis at møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.

– For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S).

– I den aktuelle situation med coronavirusset opfordrer vi derfor de rejsende til at være hensynsfulde over for hinanden og særligt over for de ældre medrejsende.

Newsbreak.dk følger sagen …

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu