FN: Assad er ligeglad med fredsaftalen

27. april 2012 11:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FN: Assad er ligeglad med fredsaftalen
Billede mangler

Syrien gør ikke noget for at overholde hverken fredsaftalen og våbenhvilen, som FN har forhandlet på plads. Desuden er det meget bekymrende, at tungt udrustede syriske soldater fortsat er udstationeret i tæt befolkede områder.
Det siger FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, i en yderst kraftig kritik af præsident Bashar al-Assad og hans styre i Damaskus.
– Jeg er dybt alarmeret over de fortsatte angreb med tunge våben på civile. Den syriske regering modarbejder den fredsplan, som den selv er gået med til, siger Ban Ki-moon.
Udtalelsen kommer, efter at op mod 70 mennesker mistede livet ved blodige sammenstød rundt om i landet torsdag.
Fredag fortsætter uroen, og mindst en civil omkom allerede ved daggry i byen Homs, siger menneskeretsgruppe Syrian Observatory for Human Rights.
Mindst 15 andre er blevet kvæstet under sammenstød.
Ifølge FN har mere end 9.000 mennesker mistet livet i løbet af den nu 13 måneder lange opstand mod Assad. Menneskeretsgrupper siger, at mindst 11.100 er dræbt under uroen.
– Det er dybt bekymrende, at tung militærmateriel fortsat er placeret tæt på og anvendes mod civile, som FN’s observatører fortæller om, siger Ban Ki-moon videre.
Våbenhvilen, der trådte i kraft den 12. april, er stort set ikke blevet overholdt. Assad gik kun yderst modvilligt med til aftalen, og han har ifølge iagttagere ikke gjort meget for at efterleve den.
– FN fordømmer den syriske regerings fortsatte afvisning af at overholde aftalen, siger generalsekretæren.
FN har sendt observatører til Syrien, og yderligere 300 mand er på vej for at overvåge aftalen. De sidste dage har der dog været episoder, hvor observatører er blevet afvist ved grænsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu