FN-chef forlanger fredsbevarende soldater løsladt

7. marts 2013 02:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FN-chef forlanger fredsbevarende soldater løsladt
Billede mangler

SYRIEN: FN-chef Ban Ki-moon fordømmer bortførelsen af de 21 fredsbevarende FN-soldater, der onsdag blev taget til fange af en syrisk oprørsgruppe i det besatte Golanhøjderne på grænsen mellem Syrien og Israel. Det skriver Al Jazeera.

 

De 21 tilbageholdte soldater fra FNs fredsbevarende styrker, United Nations Disengagement Observer Force (UNDOF), er angiveligt fra Østrig, Kroatien, Indien og Filippinerne.

»Generalsekretæren minder alle aktører i Syrien om, at UNDOF har mandat til at overvåge våbenhvileaftalen mellem Israel og Syrien,« siger Ban Ki-moon i en erklæring ifølge Al Jazeera.

»UNDOFs frie bevægelighed og sikkerhed skal respekteres af alle parter,« understreger han.

FN-talsmand Eduardo del Buey oplyser, at FN-observatørerne var på en rutinemæssig forsyningsmission, da de blev stoppet i nærheden af en udkigspost, der efter sidste weekends voldsomme kampe havde lidt skade og var blevet evakueret.

Yderligere fortæller han, at FN har sendt et forhandlingsteam afsted for at vurdere situationen og forsøge at finde en løsning.

Den bevæbnede oprørsgruppe siger i en video, der er lagt ud på internettet, at FN-soldaterne ikke vil blive frigivet, før syriske regeringsstyrker trækker sig ud af den nærliggende syriske landsby Jamla.

»Hvis der ikke er sket en tilbagetrækning inden for 24 timer, vil vi behandle dem som fanger,« siger en ung mand, der hævder at være fra gruppen »Martyrs of Yarmouk«, i videoen, samtidig med at han beskylder de fredsbevarende styrker for i samarbejde med de syriske sikkerhedsstyrker at presse oprørerne ud af Jamla.

Israel besatte Golanhøjderne fra Syrien i en krig i 1967, og ifølge en våbenhvileaftale fra 1973 er syriske tropper ikke tilladt i området, hvorfor det patruljeres af FN-soldater.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu