FN frygter tre millioner flygtninge fra Syrien

10. marts 2013 15:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FN frygter tre millioner flygtninge fra Syrien
Billede mangler

SYRIEN: FNs flygtningehøjkommissariat UNHCR advarer nu om, at antallet af flygtninge fra Syrien vil være tredoblet ved årets udgang, hvis den nuværende flygtningestrøm fortsætter.

 

FN anslår ifølge Reuters, at en million mennesker indtil nu flygtet ud af Syrien, og ved udgangen af december kan det tal være svulmet til tre millioner.

Alene siden 1. januar har flere end 400.000 syrere krydset grænserne til det borgerkrigshærgede land, halvdelen af dem er børn, hvoraf de fleste er under 11 år.

Kampene i Syrien intensiveres konstant, og det har medført, at flygtningestrømmen nu er oppe på 8.000 personer om dagen.

Udsigten til at op mod tre millioner syrere kan stå som flygtninge bekymrer UNHCR højkommissær Antonio Guterres:

»Alt afhænger af, om der vil blive fundet en politisk løsning, men vi er nødt til at være forberedt på en meget kraftig stigning i forhold til det nuværende antal flygtninge,« siger Guterres til Reuters i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Den forværrede humanitære situation omkring og i selve Syrien forstærkes også af, at flere end to millioner indbyggere lever som internt fordrevne indenfor Syriens grænser.

I rækken af triste tal skal også nævnes, at mindst 70.000 har mistet livet i den to år lange konflikt.

Den politiske løsning ligger i øjeblikket langt væk, både på det internationale plan og på det nationale plan. Søndag blev det klart, at den syriske opposition samlet i paraplyorganisationen Syriens Nationale Koalition, er dybt splittet, når det gælder udpegning af en midlertidig premierminister.

Reuters skriver, at koalitionen har måttet opgive at nå til enighed om at udpege en premierminister på et planlagt møde tirsdag i Tyrkiet, den har i stedet valgt at udskyde beslutningen til den 20. marts.

Et af medlemmerne, Kamal al-Labwani siger til Reuters, at splittelsen handler om, at en fløj vil udpege en premierminister og en midlertidig regering her og nu uden at vente yderligere på at se, om FNs mægler, Lakhdar Brahimi, får det syriske styre med på at danne en midlertidig regering sammen med oppositionen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu