FN kræver handling efter syrisk massakre

27. maj 2012 07:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FN kræver handling efter syrisk massakre
Billede mangler

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon kalder på international handling, efter observatører har fundet mere end 92 lig i byen Houla. 32 af de døde var børn.
– De ansvarlige for denne forbrydelse skal stå til ansvar, siger Ban Ki-moon i en fælles udtalelse med Kofi Annan, FN’s udsending i Syrien.
Ifølge aktivister blev byen fredag aften og natten til lørdag udsat for et artilleribombardement fra den syriske hær. En menneskerettighedsgruppe siger, at 114 mistede livet i Houla.
Ban Ki-moon og Kofi Annan siger videre, at der er tale om en “rystende og brutal forbrydelse”, der involverer overdreven brug af magt og åbenlyst krænker international lov samt Syriens forpligtelse til ikke at bruge tunge våben eller vold.
USA’s Udenrigsminister Hillary Clinton siger, at USA vil arbejde sammen med det internationale samfund for at lægge pres på Syriens præsident, Bashar al-Assad, og hans kumpaner.
– De, som har udført denne grusomhed, skal identificeres og holdes ansvarlige, siger udenrigsministeren.
På YouTube er der lagt videooptagelser, der hævdes at være optaget i Houla i forbindelse med blodbadet. Det er forfærdelige billeder af børn, der ligger døde på et gulv. I hvert fald et af barneligene mangler en del af hovedet.
Syriens officielle nyhedsbureau, Sana, der regnes for at være regimets talerør, giver “væbnede terrorgrupper” skylden for forbrydelsen.
Lederen af FN’s observatører i Syrien advarer om borgerkrig på baggrund af massakren.
– Uanset hvem, der startede, og hvem, der udførte denne sørgelige voldshandling, skal de holdes ansvarlige, siger lederen af observatørstyrken, den norske general Robert Mood.
– De, der bruger vold som led i egne dagsordener, vil skabe mere ustabilitet, mere uforudsigelighed og kan føre landet ud i borgerkrig, tilføjer han.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu