ANNONCE

FN-rapport: Din verden bliver stadig varmere

29. november 2011 20:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FN-rapport: Din verden bliver stadig varmere
Billede mangler

I år er det tiende varmeste år nogensinde. Det viser en ny FN-rapport, der beviser, at den globale opvarmning er forværret meget i de sidste 15 år.
På den vis er de 13 varmeste år målt inden for de seneste 15.
Rapporten er lavet af FN’s meteorologiske organisation (WMO) og blev i dag fremlagt under det store Cop 17 klimamøde i Durban, Sydafrika. Her forsøger verdens ledere netop at blive enige om en ny, global klimaaftale.
I Verdensnaturfonden (WWF) er man meget bekymret over klimatallene og efterlyser handling, inden det er for sent.
“Den opvarmning, som vi har kunne konstatere det seneste årti, er for så vidt et resultat af de drivhusgasser, vi tidligere har sendt ud. Ser vi på de seneste ti år har vi sendt endnu flere drivhusgasser ud, så om ti år er der nok sket endnu værre ting,” påpeger klima og miljøchef i WWF, John Nordbo.
Han understreger dog, at det ikke er for sent at gøre noget ved klimaforandringerne. Teknologien er der nemlig, det der mangler er handling.
Og det kan komme til at se rigtig slemt ud, hvis verdens temperatur stiger med de 2 ekstra grader, der ses som smertegrænsen for, hvornår opvarmningen for alvor vil skade klimaet permanent.
“Der er faktisk ikke nogen fortrydelsespille at tage for kloden. Der findes simpelthen ikke kendte muligheder for effektivt at trække drivhusgasser ud af atmosfæren. Så det er sindsygt vigtigt, at vi på nuværende tidspunkt begynder at agere og sætte ind,” siger John Nordbo.
FN-rapporten vurderer, at temperaturstigningerne når op på mellem 2 og 2,4 grader i dette århundrede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu