FN siger ja til observatører i Syrien

14. april 2012 19:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FN siger ja til observatører i Syrien
Billede mangler

FN er på vej ind i det krigshærgede Syrien. Lørdag aften blev medlemmerne af Sikkerhedsrådet enige om at sende 30 observatører ind for at overvåge våbenhvilen.

 
Resolutionen er blevet vedtaget to dage efter regimet og oppositionen standsede kamphandlingerne, men lørdag er der meldinger om, at regimet har bombet flere kvarterer i byen Homs.
Sikkerhedsrådet har truet med yderligere tiltag, hvis ikke Syrien tillader observatørerne. Diplomat-kilder i FN siger ifølge Sky News, at der formentlig skal op mod 500 ekstra observatører til Syrien.
Lørdag melder aktivister i Syrien om, at fire mennesker blev dræbt, da regeringsstyrker åbnede ild ved en begravelse i Aleppo. Samtidig skal oprørsstyrker have angrebet en bil med soldater i den sydlige provins Daraa.
Det internationale samfunde, senest med Rusland i spidsen, lægger stigende pres på Syrien for at få parterne til at overholde FN’s fredsplan, som tidligere generalsekretær Kofi Annan har forhandlet igennem.
Det drejer sig om tilbagetrækning af tropper og tunge våben, accept af humanitær hjælp og medier. Og så skal der frigives fanger og forhandles et magtskifte igennem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu