FN slår alarm om overgreb i Syrien

27. juni 2012 13:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FN slår alarm om overgreb i Syrien
Billede mangler

Syriske regeringsstyrker har begået menneskeretskrænkelser “i et foruroligende omfang”, lyder det i en ny rapport fra en FN-undersøgelsesgruppe.
Gennem de seneste tre måneder har præsident Bashar al-Assads styrker bombarderet byer, gennemsøgt huse og henrettet civile under deres militære operationer, viser FN-rapporten.
De beviser, FN-undersøgelsesgruppen har indsamlet, viser også, at Syriens bevæbnede oppositionsgrupper står bag tortur og adskillige drab på regeringssoldater.
Samtidig er grupperne i stigende grad begyndt at bruge sprængstoffer i deres kamp mod Assad-regimet.
– Situationen på landjorden er på farlig og hurtig vis ved at blive forværret, lyder det i den 20 sider lange rapport.
– I den stadig mere militariserede sammenhæng forekommer menneskeretskrænkelser over hele landet i et foruroligende omfang under militæroperationer, skriver FN’s efterforskere.
Det sker, når syriske regeringsstyrker slår til mod steder, der mistænkes for at skjule afhoppere eller folk, der menes at have forbindelse til regeringsfjendtlige, væbnede grupper, herunder oprørsstyrken Den Frie Syriske Hær.
FN-undersøgelsesgruppen har gennemført omkring 400 interviews og har indsamlet billeder, videooptagelser og andet bevismateriale, der vil blive brugt i et fremtidigt retsopgør.
Rapporten blev fremlagt i FN’s Menneskerettighedsråd Genève onsdag af lederen af undersøgelsesholdet, brasilianeren Paulo Pinheiro.
Den syriske delegation udvandrede fra salen under den efterfølgende debat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu