FN undersøger kemiske våben i Syrien

21. marts 2013 21:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FN undersøger kemiske våben i Syrien
Billede mangler

SYRIEN: FNs generalsekretær Ban Ki-moon bebudede torsdag, at han vil iværksætte en undersøgelse af, om der blev anvendt kemiske våben under et angreb mod byen Khan-alAssal i Syriens Aleppo-provins tidligere på ugen.

 

BBC skriver, at USA har bedt FN om at undersøge alle beskyldninger om brug af kemiske våben. Ved angrebet blev mindst 20 dræbt, og indbyggere hævdede efterfølgende, at en raket, der ramte byen, indeholdt en kemisk substans, som ifølge indbyggernes forklaring lugtede af klor.

Oprørere og regering beskylder gensidigt hinanden for at stå bag det påståede angreb.

Samtidig skriver Reuters, at amerikanske efterretningsvæsener ifølge en officiel kilde også undersøger, om der blev brugt kemiske våben.

USAs præsident har givet udtryk for, at han er »dybt skeptisk« over for den syriske regerings beskyldninger mod oprørerne om at have anvendt den slags våben. Barak Obama har ved flere lejligheder advaret den syriske regering og sagt, at hvis den anvender kemiske våben mod sin befolkning, vil det betyde, at præsident Assad har »overskredet den røde streg«, hvilket vil udløse en amerikansk reaktion.

»Det vil være en alvorlig og tragisk fejltagelse,« har Obama sagt.

Yderligere siger Obama under sig besøg i Israel, at han er vidende om, at repræsentanter for det syriske regime har udtrykt vilje til at bruge løs af landets lagre af kemiske våben for at beskytte sig selv.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu