FOA-chef kræver selvransagelse i kommunerne

15. april 2013 09:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FOA-chef kræver selvransagelse i kommunerne
Billede mangler

Når halvdelen af danskerne siger, at den kommunale service er blevet ringere eller meget ringere siden kommunalreformen i 2007, så skyldes det i høj grad, at kommunerne har været for grådige. Det mener formanden for fagforbundet FOA.

 

»I forbindelse med evalueringen af kommunalreformen bliver kommunerne nødt til at se meget kritisk på, om de nu er i stand til at levere på de områder, som de har taget hjem, eller om de gjorde det, fordi de ville spare,« siger Dennis Kristensen til Berlingske Nyhedsbureau.

FOA-formanden opfordrer til selvransagelse i de enkelte kommuner, så servicen for borgerne kan forbedres.

»Oven i det bør politikerne i de enkelte kommuner lave en evaluering af, om de er trygge ved at have fået taget opgaver hjem, som er højt specialiserede, eller om de bør afgive dem og erkende, at de var for hurtige til at tage opgaverne hjem for at få den hurtige besparelse,« siger Dennis Kristensen.

I en meningsmåling, som Gallup har lavet for en række forbund og organisationer, svarer 63 procent af de respondenter, der selv er handicappet eller kender en eller flere handicappede personer, at kommunalreformen ikke har forbedret forholdene for mennesker, der har et fysisk eller psykisk handicap.

Dennis Kristensen er helt enig i, at det ikke fungerer optimalt på det område, efter kommunerne har hjemtaget en del af handicap-opgaverne.

»Der var ekspertise samlet få steder i landet, som er blevet spredt for alle vinde. Og vores medlemmer kan også godt se, at der er decentraliseret for vidt. Der er gået for økonomi-tænkning og for lidt kvalitetstænkning i kommunerne,« siger Dennis Kristensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu