ANNONCE

FOA: Den danske velfærd er i frit fald

3. januar 2012 08:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FOA: Den danske velfærd er i frit fald
Billede mangler

Ni ud af ti kommuner siger, at de vil miste arbejdspladser i det kommende år. Det viser en rundspørge, som Avisen.dk har lavet.
Udsigten til fyringer skaber frygt hos de offentligt ansattes forbund, som mener velfærden er i fare.
“Det her er stærkt foruroligende. Vi ved, at kommunerne er tvunget til at skære ned på grund af manglende økonomi, men i virkeligheden er det her et signal om, at den danske velfærd er i frit fald. Vi har bevæget os væk fra at se på, hvor der er behov. Nu ser man mere eller mindre hovedløse nedskæringer,” siger FOA’s formand Dennis Kristensen til Newspaq.
Han mener, at nedskæringerne vil ramme de ældre og børn i skoler og børnehaver hårdt. Samtidig frygter FOA for sine medlemmer:
“Det her går i den grad vores medlemmer på. Dem, der bliver tilbage, skal løbe hurtigere, og samtidig sniger der sig en utryghed ind på arbejdspladsen, og det går ud over dem, vi skal hjælpe,” forklarer Dennis Kristensen.
FOA-formanden opfordrer politikerne til at tage en diskussion om, hvor meget velfærd man ønsker i Danmark.
“Vi må erkende, at vi ikke kan få det dobbelt for det halve. Man kan ikke skære ned og få det samme. Det, vi er på vej ud i, er uansvarligt, for det er ikke forsvarlig velfærd, som vi kan byde vores børn og gamle på dette niveau,” siger Kristensen.
Et af de områder, hvor man kunne ændre nedskæringerne, er på skatterne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu