FOA dropper tillidsreformen

14. marts 2013 13:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FOA dropper tillidsreformen
Billede mangler

Regeringen har mistet en af sine vigtige medspillere i opgøret med overflødige krav til medarbejderne i det offentlige, den såkaldte tillidsreform.
Fagforbundet FOA, der organiserer knap 200.000 offentligt ansatte, har torsdag besluttet at trække sig ud af de forberedende arbejde med reformen, som er en del af regeringsgrundlaget fra 2011.

 

»Det giver ikke længere mening i den aktuelle situation at diskutere langsigtede principper for tillid i den offentlige sektor, når vi i den grad mødes med mistillid i det daglige arbejde og i de aktuelle politiske udspil,« siger formand Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Han peger på de aktuelle overenskomstforhandlinger og regeringens forslag til en vækstplan som eksempler på, at regeringen i virkeligheden ikke ønsker en tillidsreform.

»Vi bliver mødt med krav om, at arbejdsgiverne vil inddrage vores helligdage. De ønsker ikke blot at bestemme over vores arbejdstid, men nu også vores fritid. Vi bliver mødt med krav om, at vi skal have færre tillidsrepræsentanter. Og vi får i Vækstplan DK at vide, at der skal skaffes 12 milliarder blandt andet på vores arbejdstidsbestemmelser,« siger Dennis Kristensen.

Han noterer sig også, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ikke længere taler om en decideret reform, men i stedet en kulturforandringsprojekt.

FOA har dog ikke opgivet drømmen om mindre kontrol. Men i stedet for at samarbejde med regeringen, vil man sætte fokus på sagen i de offentligt ansattes forhandlingsorganisation, OAO.

»Jeg anser dagsordenen for tillid som særdeles afgørende for udviklingen af den offentlige sektor. Vi har i den grad brug for nye måder at styre den offentlige sektor på. Derfor vil vi arbejde videre – om muligt med fornyet kraft – i OAO, som er de offentlige fagforbunds fælles platform. Men vi dropper Vestager-modellen,« siger Dennis Kristensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu