FOA-formand advarer Corydon mod mere løn til lærerne

31. marts 2013 20:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FOA-formand advarer Corydon mod mere løn til lærerne
Billede mangler

Det er »vildt uacceptabelt«, hvis regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S) som led i et politisk indgreb i lærerkonflikten kaster sig ud i særskilte lønforhøjelser til lærerne.
Sådan lyder formaningen fra FOAs formand, Dennis Kristensen, der frygter, at eventuelle lønstigninger til lærerne som kompensation for, at de skal undervise mere, vil ramme andre offentlig ansatte på pengepungen.

 

»Vil regeringen invitere folkeskolelærerne til et gilde, hvor sponsorerne, der kommer til at betale, vil være FOAs medlemmer og de andre ansatte i kommunerne? Det vil være vildt uacceptabelt, og det skal regeringen holde fingrene fra,« siger Dennis Kristensen til TV 2 Nyhederne søndag aften.

FOA-formanden henviser ifølge TV 2 Nyhederne til en udtalelse, som finansminister Bjarne Corydon kom med i forbindelse med sammenbruddet i forhandlingerne med lærerne mandag.

Her påpegede finansministeren, at det var ærgerligt, at lærerne ikke ligesom gymnasielærerne var villig til at indgå en aftale.

Men netop ved aftalen med gymnasielærerne blev der også givet en lønkompensation, da de skulle undervise mere, og det frygter Dennis Kristensen kan komme til at ske i skolelærernes tilfælde, hvis et regeringsindgreb kommer på tale.

»Jeg kan blive bekymret for, om man på regeringskontorerne kan blive inspireret til at lave en løsning af denne her art. Hvis man gør det, så betyder det, at vi andre kommer til at se, at de lønstigninger, som vi har forhandlet hjem til vores medlemmer, dem vil de slet ikke få udbetalt,« siger Dennis Kristensen til TV 2 Nyhederne.

Chefforhandler for Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler, oplyser til TV 2, at spørgsmålet om lønkompensation slet ikke har været på bordet under de kuldsejlede forhandlinger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu