FOA: Udrykningshold skal hjælpe stressede

8. juni 2012 11:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FOA: Udrykningshold skal hjælpe stressede
Billede mangler

De danske arbejdspladser skal i langt højere grad hjælpes til at løse stærkt stigende problemer med stress og andre arbejdsmiljøproblemer.
Det mener fagforbundet FOA, der derfor vil have trepartsforhandlingerne til at oprette et rådgivningssystem med et udrykningshold til at tage sig af opgaven.
– Vi skal have et skabt et nyt rådgivningssystem for arbejdspladserne på det psykiske arbejdsmiljø. Vi har brug for, at arbejdspladserne kan hidkalde nogen, som kan hjælpe dem med at løse problemerne, siger forbundsformand Dennis Kristensen.
En rundringning fra Politiken viser, at antallet af klager over stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø er vokset vildt siden finanskrisen.
Samtidig handler færre end syv procent af Arbejdstilsynets påbud og vejledninger på arbejdspladserne om psykiske problemer, selvom det er årsag til hver tredje sygedag, skriver ugebrevet A4.
Blandt FOA’s medlemmer af blandt andre sosu-assistenter og dagplejere skyldes 27 procent af nye førtidspensioneringer det psykiske arbejdsmiljø. Det skal rådgivningsholdet rette op på.
– Vi mangler et organ, hvor man kan få bistand og vejledning til, hvordan man angriber det på arbejdspladsen og hvordan får i fjernet problemerne, siger han.
– De kan være inspiratorer og med til at anvise metoder og veje til at få gjort noget ved de her problemer, siger Dennis Kristensen.
Tidligere tog Bedriftssundhedstjenesten sig af en lignende opgave, men det er ikke målet at få den genoprettet, fastslår forbundsformanden.
Hovedorganisationen FTF ønsker også konkret handling i forhold til det psykiske arbejdsmiljø i trepartsforhandlingerne. Her lyder kravet blandt andet, at det psykiske arbejdsmiljø sidestilles med det fysiske i arbejdsmiljøloven.
– Blandt andet skal Arbejdstilsynets indsats styrkes i forhold til det psykiske arbejdsmiljø, siger formand Bente Sorgenfrey fra FTF.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu