FOA: Vækstplan vil dræne offentlig sektor

26. februar 2013 11:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FOA: Vækstplan vil dræne offentlig sektor
Billede mangler

En deprimerende dag for offentlige ansatte i Danmark.

 

Sådan lyder meldingen fra FOA som reaktion på regeringens konkurrenceevnepakke, der tirsdag blev fremlagt i Statsministeriet.

»Det er en deprimerende dag for offentligt ansatte i Danmark. Regeringens nye pakke om konkurrenceevnen vil dræne den offentlige sektor, og det vil igen gå ud over den offentlige service og velfærd til børn, ældre og syge,« siger formand for FOA, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse.

FOAs beregninger viser, at regeringens nedskæring i vækstrammen for den offentlige sektor betyder cirka 13.000 færre offentligt fuldtidsansatte frem til 2020. Hidtil har regeringen haft som mål, at den offentlige sektor må vokse med 0,8 procent om året. Det svarer til, at beskæftigelsen er status quo i sektoren.

»Men pakken dræner nu den offentlige sektor for medarbejdere. Vi har i dag godt og vel 35.000 offentlige fuldtidsansatte færre end i 2010. Udviklingen skal nu fortsætte, og det er en helt gal prioritering, især når det drejer sig om jobskabelse, som var den egentlige hensigt med den nye pakke,« siger Dennis Kristensen.

Han mener, at nedsættelsen af selskabsskatten vil resultere i meget få nye arbejdspladser.

»I en tid, hvor aktieindekset har sat ny rekord, anvender regeringen penge på selskabsskattelettelser, der i bedste fald kan give nogle få hundrede arbejdspladser. Blev de samme penge anvendt til offentlig service ville det give mere end 5.000 fuldtidsstillinger om året.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu