FOA: Vi har nye sager klar mod DR og Bastard

21. februar 2012 16:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FOA: Vi har nye sager klar mod DR og Bastard
Billede mangler

Nye retssager er på vej mod journalister fra produktionsselskabet Bastard Film.
Landets højeste retsinstans fældede tidligere i dag dom over journalisterne, Marike Marine Jensen og Miki Mistrati, i sagen om en omstridt dokumentar om plejehjemmet Fælledgården fra maj 2006.
Journalisterne blev dømt for at bryde tavshedspligten, da de optog og senere viste skjulte optagelser, blandt andet af beboere på toilettet og nøgne i sengen. Dommen stadfæster en landsretsdom på dagbøder, samt en erstatning på 50.000 kroner til en krænket beboer.
Nu melder fagforbundet for ansatte på landets plejehjem, FOA, at de også vil køre et civilt søgsmål mod journalisterne i sagen.
“Dommen betyder, at man skal sikre sig, at folk ikke kan genkendes, hverken hvis de er brugere eller ansatte på et plejecenter. Hvis anklagemyndigheden ikke havde lavet en fodfejl, ville det også have betydet, at fem af vores medlemmer fået tilkendt erstatning, fordi de blev krænket,” siger forbundsformand Dennis Kristensen til Newspaq.
De fem FOA-medlemmer blev i sin tid i tilkendt erstatninger i byretten, men en procedurefejl hos anklagemyndigheden betød, at disse sager ikke kunne komme med i Landsretten.
“Så vi har til gengæld anlagt et civilt søgsmål mod Bartard-film på medlemmernes vegne, og den sag har stået og ventet på kendelsen fra højesteret, men nu kan der komme liv i den igen,” forklarer Dennis Kristensen.
Dertil kommer endnu en retssag i forbindelse med en ’skjult kamera’-dokumentar om institutionen Ringbo.
Her indgav FOA en politi-anmeldelse, og nu ventes anklagemyndigheden at rejse tiltale mod Danmarks Radio og medarbejderne fra det tidligere Bastand Film.
“Den sag har stået i kø og ventet på dagens afgørelse, sådan så de derefter kan sætte retsmaskineriet i gang om Ringbo-sagen,” melder forbundsformanden.
I Ringbo-sagen menter Miki Mistrati sammen med Danmarks Radios nyhedschef, at det var nødvendigt med skjult kamera gennem længere tid for at dokumentere, at der nogle gange blev givet forkert medicin til beboere.
Pressenævnet fandt efterfølgende, at de oplysninger kunne være dokumenteret uden brug af skjult kamera.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu