Fodbold-Danmark lammet: Slut med dommere

11. marts 2013 23:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fodbold-Danmark lammet: Slut med dommere
Billede mangler

Efter uenigheder har Dansk Boldspil-Union (DBU) opsagt samarbejdet med Dansk Fodbolddommer-Union (DFU), hvis breddedommere indtil nu har dømt træningskampe. Men samarbejdet stopper fra og med mandag aften.

 

Konflikten opstod, fordi DFU ønskede sig, at deres skattefri omkostningsgodtgørelse blev hævet fra 200 til 218 kroner. Men DBU besluttede mandag, at de i fremtiden vil klare sig uden dommere fra DFU for 207 kroner pr. kamp.

Og den melding fra DBU er bestemt ikke faldet i god jord hos DFU-formand, Per Buttenschøn, der på DFU’s hjemmeside langer ud efter DBU.

– Det eneste, DBU ønsker med sit tilbud om 207 kroner for en kamp, er at underminere DFU og din lokale dommerklub, står der i brevet på hjemmesiden fra Per Buttenschøn.

– Denne konflikt handler ikke længere kun om 18 kroner. Den handler om, at det er en torn i øjet på DBU, at vi som dommere ønsker indflydelse på egne vilkår, skriver Per Buttenschøn.

Om konflikten også får betydning for de danske elitedommere – og dermed divisionerne – er dog ikke afgjort endnu ifølge DR Sporten, der har talt med Per Buttenschøn.

– .Det vil jeg gerne tale med elitedommerne om først, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu