Fodbold-præsident: Købte doping i 6 år

4. februar 2013 10:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fodbold-præsident: Købte doping i 6 år
Billede mangler

Det har tidligere været fremme, at doping-lægen Eufemiano Fuentes ud over cykelryttere også skulle om have haft fodboldspillere og atletik-udøvere blandt sine kunder. I mandagens udgave af den spanske sportsavis AS står Iñaki Badiola, der var præsident i Real Sociedad i 2008, frem og bekræfter, at den spanske klub i perioden 2002-08 har købt dopingprodukter.

 

I Fuentes’ papirer optræder forkortelsen RSOC, og direkte adspurgt vil Badiola ikke afkræfte, at bogstaverne er en forkortelse fra Real Sociedad. Tværtimod bekræfter han, at klubben forud for hans tid som præsident købte forbudte produkter.

– Det ser sådan ud, men det bør være Eufemiano selv, der bekræfter det i den igangværende retssag om Operacion Puerto, siger Badiola og bekræfter så, at klubben havde købt dopingprodukter, inden han tiltrådte i præsidentembedet:

– Det er sikkert, at vores bestyrelse offentligt gik ud og tog afstand fra lægerne Eduardo Escobar og Antxon Gorrotxategi, for i de seks sæsoner før vi tiltrådte, gav de kontante betalinger med sorte penge for medicin eller produkter, der på det tidspunkt blev klassificeret som doping. Og deres leverandør kan sagtens have været Fuentes. Dokumenter, som vi har, stemmer af flere grunde overens med, at det skulle være Fuentes, siger Badiola i det opsigtsvækkende interview.

Han siger også, at det ikke vil være overraskende, hvis der er andre fodboldklubber, der har benyttet sig af forbudte stoffer.

I den pågældende periode var den nuværende Real Madrid-profil Xabi Alonso anfører hos Sociedad, inden han i 2004 blev solgt til Liverpool. Den danske angriber Morten Skoubo var på kontrakt i Sociedad i 2006-08, hvor han blev noteret for 31 kampe for den baskiske klub. Andre profiler i den pågældende periode var tyrkiske Nihat og den serbiske angriber Darko Kovacevic.

I denne uge fortsætter retssagen mod Fuentes med vidneafhøringer af cykelrytterne samt af de medlemmer af det spanske politis Guardia Civil-afdeling, der stod bag afsløringen af den berygtede dopinglæge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu