ANNONCE

Fodboldikon vil være Frankrigs nye præsident

10. januar 2012 14:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fodboldikon vil være Frankrigs nye præsident
Billede mangler

Den tidligere Manchester United-spiller franske Eric Cantona, vil overtage Nicolas Sarkozys plads ved det kommende præsidentvalg. Det skriver avisen Libération.
Cantona, som spillede sin sidste fodboldkamp i sommeren 1997 har indledt en ny politisk karrierre. For at komme i betragtning til det eftertragtede hverv skal han dog have opbakning fra mindst 500 folkevalgte personer. Derfor har han håbefuldt henvendt sig per brev til landets borgmestre, hvori han beskriver sig selv som en engageret borger:
“Dette engagement forpligter mig til at tale mere alvorligt end normalt, men også med en bevidsthed om mit ansvar på et tidspunkt, hvor vores land står over for vanskelige valg, som vil være afgørende for dets fremtid,” skriver Cantona ifølge Libération.
Cantonas hjerte bløder for social retfærdighed, og han har forbindelse til la Fondation Abbé-Pierre, som er en national bevægelse med rødder i den franske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig, hvis mission er at hjælpe flygtninge og hjemløse.
Første runde af præsidentvalget kommer til at foregå i slutningen af april, hvor de to kandidater, der får flest stemmer, går videre til en afgørende runde i begyndelsen af maj.
Eric Cantona var stor indenfor fodboldens verden i 80´erne og 90´erne, men især blev han kendt på et elegant cirkelspark rettet mod en eller flere personer på tilskuerrækken efter at have fået det røde kort. Se klippet her.
Kilde: Liberation

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu