ANNONCE

Fodboldkaos viser nyt egyptisk samfundssyn

2. februar 2012 12:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fodboldkaos viser nyt egyptisk samfundssyn
Billede mangler

De voldsomme uroligheder under en fodboldkamp i Egypten onsdag aften har i dag fået et politisk efterspil.
Flere internationale medier skriver, at sikkerhedsstyrkerne på stadion undlod at gribe ind, da tilhængerne fra hjemmeholdet al-Masri angreb udeholdet al-Ahlys fans.
Udeholdets fans skulle angiveligt straffes for deres støtte til sidste års revolution i landet.
Ifølge en dansk Egypten-kender er de politiske motiver bag uroen udtryk for en ny tendens i landet.
“Der er sket en politisering af det egyptiske samfund, som kommer til udtryk ved, at alt bliver betragtet ud fra et politisk spektrum. Når eksempelvis voldelige fodboldfans bliver tillagt og også selv agerer ud fra politiske overbevisninger i stedet for blot at være hooligans, viser det en helt ny tendens, som man har set efter det arabiske forår,” siger Karina Pultz fra Institut for Flerpartisamarbejde til Newspaq.
Under diktatoren Hosni Mubarak, som blev væltet i februar sidste år, kunne det ikke betale sig for folk at engagere sig politisk, men revolutionen har gjort, at det egyptiske samfund er meget mere orienteret mod politik igen.
“Fodboldkampe i Egypten har altid været et sted, der har været anset for potentielt sprængfarligt, så det nye er, at grupperingerne bliver tillagt en politisk overbevisning,” siger Pultz, som mener, at egypterne generelt er blevet mere politisk engagerede.
75 mennesker er dræbt under urolighederne, mens over 1000 er sårede. Det egyptiske parlament samles her til formiddag for at få klarhed over katastrofen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu