ANNONCE

Fodboldtilskuere amok i millionby

15. februar 2020 07:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere vagter kom til skade, da fans fra St. Pauli og Dynamo Dresden gik amok på legendariske Millerntor-Stadion i Hamburg.

Fodboldtilskuere amok i millionby
Det endte fredag voldeligt på Millerntor-Stadion i Hamburg, efter at St. Pauli og Dynamo Dresden havde spillet uafgjort. (Arkivfoto) Foto: Fabian Bimmer/Reuters

Langvarige spændinger mellem St. Pauli-fans og Dynamo Dresden-fans kogte over sent fredag, da tilhængere af de to tyske klubber fra 2. Bundesliga stødte sammen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Efter kampen, der endte 0-0, forsøgte besøgende Dresden-fans at kravle over indhegningen fra deres afsnit over til området med fans fra St. Pauli på Millerntor-Stadion i Hamburg.

Urostifterne gik også til angreb på sikkerhedsvagter, som forsøgte at stoppe dem. Flere vagter kom til skade under tumulten.

En ukendt gerningsmand begyndte desuden at skyde fyrværkeri af. Raketterne fløj op under taget på en af tribunerne og landede nede blandt tilskuerpladserne.

Politiet tilkaldt

Efter kort tid blev politiet tilkaldt for at tage kontrol over situationen.

Begge fodboldklubber meddelte fredag aften via Twitter, at de vil undersøge hændelsen nærmere.

– Vi håber, at de tilskadekomne kommer sig hurtigt, skriver St. Pauli på Twitter.

Imens skriver Dynamo Dresden:

– Én ting er sikkert: Én skadet person er én for mange. Vi ønsker alle de berørte en god og hurtig bedring.

St. Paulis træner, Jos Luhukay, kritiserer Dresden-tilhængernes opførsel.

– Det er en skam. Sådan bør man ikke opføre sig, siger han.

Samtidig siger Dynamo Dresdens forsvarsspiller Chris Leo til Sky TV:

– Vi vil spille og have det sjovt. Sådanne ting hører ikke hjemme her.

Kendt for politik

I 2. Bundesliga ligger St. Pauli på en 14.-plads med 23 point, mens bundproppen Dynamo Dresden ligger nummer 18 med 18 point.

Begge klubber er særdeles velkendte i Tyskland, hvor de anses for at have nogle af de mest aktive fangrupperinger, hvad angår fest og farver. Desværre gør det sig også gældende, hvad angår ballade.

Både Dynamo og St. Pauli er kendt for meget aktive politiske fangrupper, og især sidstnævnte før det til en del af sin klub-DNA. Der forventes i øvrigt yderligere voldsscener i Hamborg den kommende weekend.

Da møder Pauli nemlig storebror Hamburger Sport-Verein i et af de mere kendte såkaldte derbys i europæisk fodbold. Det sjældne Hamburger Stadtderby.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu