Fødevarekontrol: Store bøder til SuperBest for varm fersk fisk

9. februar 2013 14:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fødevarekontrol: Store bøder til SuperBest for varm fersk fisk
SuperBest i Christiansfeld fik en bøde på 22.500 kroner efter et besøg fra Fødevarekontrollen. Foto: Google Street View.
Fødevarekontrol

SuperBest i Christiansfeld fik en bøde på 22.500 kroner efter et besøg fra Fødevarekontrollen. Foto: Google Street View.

To SuperBest-forretninger i henholdsvis Christiansfeld og Hvidovre har efter fødevarekontrol fået kæmpe bøder for salg af op til otte grader varm fersk fisk.

 

Først blev SuperBest på Lindegade i Christiansfeld udsat for fødevarekontrol. Det kostede den nette som af 22.500 kroner i bøde til butikken, et efterfølgende kontrolbesøg samt en sur smiley i kontrolrapporten.

 

Fødevarekontrollen fandt nemlig fersk frisk fisk, der skal opbevares ved højst 2 grader – men fisken målte i stedet 4,8 grader. Samtidig fandt man flankesteaks, der skal opbevares ved højst 5 grader – her var temperaturen i produktet på henholdsvis 7,1 og 6,4 grader.

 

Udover de ferske produkter var der desuden er række problemer med frostvarer, der også blev kasseret.

 

Endelig fandt Fødevarekontrollen både varmrøget laks samt fiskefilet med rejer i køledisken. Laksen skulle have været på køl ved maksimalt fem grader, men inde i laksen var der 25 grader.

 

Du kan læse hele kontrolrapporten fra SuperBest Christiansfeld her.

 

Også SuperBest i Hvidovre Stationscenter har haft besøg af Fødevarekontrollen – og det blev dyrt.

20.000 kroner måtte butikken slippe efter besøget – samt lide den tort at få udstillet den dårlige fødevarehygiejne med en sur smiley.

 

I forretningen var der nemlig en kølemontre med frisk, fersk fisk som skrubber, torskerogn og rødspætter. Disse fødevarer skal opbevares i is eller ved maksimalt 2 grader. Men kontrolmålinger viste henholdsvis 5,5 og 8,5 grader i fiskene.

 

Fødevarekontrollen fandt også andre problemer. Du kan læse hele kontrolrapporten fra SuperBest i Hvidovre Stationscenter her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu