ANNONCE

Fodgængerforbund advarer – Skolebørn cykler farligt

28. august 2012 08:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fodgængerforbund advarer - Skolebørn cykler farligt
Billede mangler

Alt for mange skolebørn bryder færdselsloven og cykler farligt, advarer Dansk Fodgænger Forbund, der appellerer til forældre, politi og skoler.
 
I løbet af de seneste 14 dage er Danske veje igen blevet stærkt befærdet af skolebørn og det er et stort problem, mener Dansk Fodgænger Forbund.
 
De danske skolebørn cykler nemlig farligt til stor gene for fodgængere og medtrafikanter.
 
-De lidt større skolebørn cykler desværre alt for ofte som vinden blæser, både enkeltvis og i grupper, og det gør trafikken farlig, når reglerne ikke overholdes, siger landsformand Mikael le Dous.
 
-For de mindste skolebørn sker det at forældrene ligefrem giver dem besked om at cykle på fortovet, i den tro at det vil beskytte dem, men det er en fejlagtig opfattelse. Cykling på fortovet er farligt for børnene selv, og til gene og fare for fodgængerne. Det er faktisk derfor at det er forbudt, siger fodgængerformanden, der kommer med denne opfordring:
 
-Vi vil gerne opfordre forældre, skoler og politi til også at indprente de lidt større skolebørn at reglerne i trafikken skal overholdes. For at vise hvor grelt det står til på skolevejen, har vi den seneste tid videofilmet situationer i trafikken, som viser at mange cyklende skolebørn er ret ligeglade med cyklistprøver og færdselsregler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu