ANNONCE

Fodlænker er bedre og billigere end fængsel

1. november 2011 18:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fodlænker er bedre og billigere end fængsel
Billede mangler

 Ny evaluering af fodlænkeordningen konkluderer, at fodlænker til unge er både billigere og mere effektive end fængselsstraf.
Justitsministeriets Forskningkontor har undersøgt, om unge, der afsoner med fodlænke, begår mindre kriminalitet efter afsoning, end unge, der har afsonet i fængsel. Og det viser sig at være tilfældet: Risikoen for at unge begår ny kriminalitet er 15 procent lavere, hvis de har afsonet med fodlænke frem for i fængsel.
De gode resultater kan skyldes, at unge, der afsoner med fodlænke, kan fortsætte deres uddannelse eller arbejde under afsoningen. Samtidig udsættes de ikke for negative påvirkninger fra andre kriminelle i fængslet.
Effekten af fodlænkeordningen blev også målt på færdselslovsovertrædere – typisk spritbilister. I denne gruppe var der ikke nogen statistisk signifikant bedre effekt af fodlænkeordningen. Det skyldes muligvis, at alkoholmisbrugere, der afsoner en dom for spritbilisme med fodlænke ikke får behandling for deres alkoholmisbrug.
Under halv pris
Fodlænkeordningen er et frivilligt tilbud til personer, der er i dømt betingede domme i indtil fem måneder, om at afsone straffen i hjemmet. Den endelige tilladelse til at afsone med fodlænke gives på baggrund af en konkret vurdering af den enkelte afsoner og hans eller hendes forhold, fx den dømtes bolig og arbejdssituation. Fodlænkeordningen er en relativt billig afsoningsform. Afsoning med fodlænke koster kun 546 kr. i døgnet, hvor et døgn i et åbent fængsel koster 1103 kr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu