Fødevarestyrelsen advarer mod at vand-faste

4. november 2018 09:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En video fra en dansk blogger har fået Fødevarestyrelsen til at reagere.

Fødevarestyrelsen advarer mod at vand-faste
Du bør ikke faste og kun drikke vand for at tabe dig.

Bloggeren Fie Laursen bliver direkte antastet af Fødevarestyrelsen i et Facebook-opslag, hvor Fødevarestyrelsen går i rette med en video, bloggeren offentliggjorde tidligere på ugen. I videoen fortæller Fie Laursen, at hun tabte flere kilo på kun at drikke vand i tre dage, men det er hverken et mirakel eller en god idé, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

“Kuren kan være livsfarlig, fordi dit blod mister vigtige salte og dine celler svulmer op. Det er specielt farligt for cellerne i hjernen, og i værste fald kan du dø. Det har vi haft et ulykkeligt eksempel på i Danmark,” lyder det i opslaget fra Fødevarestyrelsen.

Ekstra Bladet talte med Fie Laursen dagen efter, at videoen blev offentliggjort. Her havde hun svært ved at se, at hun havde gjort noget forkert. Tonen er en anden en ny video, bloggeren har lagt online på Youtube 3. november.

Her fortæller Fie Laursen, at hun ikke vidste, det kan være farligt at faste ved kun at drikke vand flere dage i træk. Newsbreak.dk prøver at få en kommentar fra Fie Laursen.

Det er livsfarligt

Morten Elsøe, der er cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi, kalder i øvrigt den originale video for uansvarlig, og han kalder også vand-faste for et dødfarligt forsøg, han kun kan fraråde folk at kaste sig ud i.

– Når jeg siger, at det er dødfarligt, så mener jeg det. Mange dør af deres spiseforstyrrelse, og den her video inspirerer unge kvinder til at sulte sig. Fie Laursen siger endda i videoen, at det har været så rart at vandfaste, og at hun har lyst til at blive ved, siger Morten Elsøe til Ekstra Bladet.

Fie Laursen fraråder nu folk at vand-faste. Det kan du se mere om på Youtube. 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu