ANNONCE

Fødevarestyrelsen: Mindst 100 jule-fjerkræ solgt ulovligt

14. december 2018 16:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mindst 100 fjerkræ er solgt ulovligt fra en gårdejendom ved Esbjerg.

Fødevarestyrelsen: Mindst 100 jule-fjerkræ solgt ulovligt
Har du købt juleand her, så skal du altså smide den væk. Foto: Scanpix

En forbruger har henvendt sig til Fødevarestyrelsen og sladret om en uautoriseret sælger af fjerkræ frem mod jul. Det viste sig at være en rigtig god idé, for styrelsen afslører i en pressemeddelelse, at der er blevet solgt mindst 100 stykker fjerkræ – gæs, kalkun og and – fra adressen.

Foruden det blev der beslaglagt 200 fjerkræ fra stedet. Fødevarestyrelsen kunne konkludere, at dyrene ikke var markeret med krævet datomærkning, og ejeren af dem har ikke gennemført den lovpligtige egenkontrol og risikovurdering, oplyser Fødevarestyrelsen.

De mange gæs, kalkuner og juleænder var opbevaret på adressen Kilegårdsvej 1 uden for Esbjerg. På baggrund af oplysninger fra ejeren af ejendommen, vurderer Fødevarestyrelsen, at der er solgt mindst 100 stykker fjerkræ uden de lovpligtige tilladelser til at slagte og sælge fjerkræ.

Har du købt fjerkræ fra netop denne ejendom, skal du kassere det eller levere dem tilbage.

Newsbreak.dk er opmærksom på, at der tilknyttet adressen er en virksomhed, der er registreret som en gros-virksomhed med fokus på levende dyr. Det fremgår af CVR-registret. Alligevel er det ikke lykkedes os at finde kontaktoplysninger på hverken beboere eller virksomhed.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu