ANNONCE

Føj! Dit klamme køleskab kan gøre dig syg

14. februar 2019 08:37 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Et køleskab kan udvikle sig til en regulær bakteriebombe, hvis ikke man er omhyggelig med rengøringen.

Salmonella og e-coli bakterier er formentlig ikke noget, nogen ønsker kommer i nærheden af deres madvarer.

Ikke desto mindre kan netop disse bakterier snige sig ind i dit køleskab, hvis ikke du sørger for at gøre det grundigt rent forholdsvis ofte

Det skriver det amerikanske magasin Reader’s Digest.

Søndagsavisen har tidligere skrevet om en undersøgelse, der viser, at mange danskere kun gør køleskabet rent cirka tre-fire gange om året.

Dette står i skærende kontrast til den generelle anbefaling om at gøre det engang om ugen og kan have store helbredsmæssige konsekvenser på grund af risikoen for bakterieudvikling i skabet.

– Det værste er skimmelsvampe, der opstår, hvis der er spildt noget, eller der ligger gamle madrester i det fugtige miljø. De kan danne giftstoffer, og nogle af dem kan være meget skadelige for kroppens celler. Så lever du med et snavset køleskab et helt liv, kan det have virkelig skadelige effekter på din krop, udtalte Morten Lisby, udbrudskoordinator i Fødevareregion Øst, dengang til Søndagsavisen.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan du desuden spare penge ved at rydde op og gøre køleskabet rent forholdsvis ofte. Det skyldes, at et rent og ryddeligt køleskab bruger mindre strøm end et beskidt.

I galleriet ovenfor kan du se en udførlig guide til, hvordan du gør dit køleskab rent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu