ANNONCE

Her er de største bakteriebomber i dit hjem

19. april 2019 16:18 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der kan udvikle sig mange skjulte bakteriekolonier i dit hjem, hvis du ikke er opmærksom - også på steder du bestemt ikke ønsker, de skal være.

Langt de fleste er sikkert udmærket klar over, at det er vigtigt at få gjort rent ofte i hjemmet for at undgå bakterier.

Men bakterier er som bekendt nogle ret insisterende størrelser, der uden problemer kan sprede sig på selv de mest tilsyneladende umulige steder.

Det amerikanske magasin Reader’s Digest har kigget nærmere på, hvor de skjulte bakteriebomber i dit hjem befinder sig – og det er særdeles tankevækkende læsning.

Vidste du for eksempel, at din tandbørste eller dine grydeskeer kan risikere at udvikle sig til nogle af de største bakteriebomber i dit hjem?

I galleriet ovenfor kan du se de skjulte steder i hjemmet, der kan risikere at gemme sig bakterier.

Toiletsædet er ikke værst

Mange kunne måske foranlediges til at tro, at toiletsædet er et af de klammeste steder i hjemmet – men det er faktisk ikke tilfældet ifølge professor i mikrobiologi Chuck Gerba, som engelske BBC  har talt med.

– Det er et af de reneste steder, når vi tænker på mikroorganismer. Det er en gylden standard, og når det kommer til bakterier, finder du få renere steder end et toiletsæde, siger Chuck Gerba til BBC.

Ikke desto mindre er det dog stadig en god ide at sørge for god en toilethygiejne. Her har Newsbreak.dk tidligere beskrevet, hvordan et simpelt men rigtig smart trick, kan gøre rengøringen på badeværelset meget lettere.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu