ANNONCE

Følsomme data stjålet fra Borgerservice

31. december 2020 20:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et arkivskab med personfølsomme oplysninger er blevet stjålet fra Borgerservice i Svendborg.

Følsomme data stjålet fra Borgerservice
Et arkivskab med personfølsomme data er blevet stjålet fra Svendborg Kommune. Genrefoto: Scanpix

Kort før jul har ukendte gerningsmænd begået indbrud hos Borgerservice i Svendborg Kommune, skriver TV2 Fyn. Knap 900 borgere har nu fået besked om indbruddet, fordi tyvene stjal et arkivskab med mellem 300 og 400 dokumenter med personfølsomme oplysninger.

For eksempel vielses- og prøvelsesattester, hvor der selvsagt er oplysninger, som ikke er beregnet til at dele med ukendte. De 870 berørte modtog 30. december besked om tyveriet i E-boks. Tyveriet er sket enten den 22. eller den 23. december.

– Vi har villet sikre os, at vi ikke risikerede at skrive ud til de forkerte borgere, siger Birgit Bondesen, der er afdelingsleder for borgerservice i Svendborg Kommune, til TV2 Fyn.

Tyveriet af arkivskabet er blevet meldt til Fyns Politi af kommunen, men i forhold til de personfølsomme oplysninger, så er det op til hver enkelt berørt at foretage en anmeldelse om tyveri af personfølsomme oplysninger. Det gøres på Borger.dk.

– Datatabet er sket. Selvom vi finder et intakt skab på en parkeringsplads, er der sket brud på datasikkerheden, siger Birgit Bondesen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu