ANNONCE

Før dagen: Nye retningslinjer for julegudstjenesten

23. december 2020 19:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der blev afholdt møde onsdag.

Før dagen: Nye retningslinjer for julegudstjenesten
Alt tyder på, at folk kan komme i kirke juleaften. Foto: Morten Pape/Ritzau Scanpix

Når der den 24. december afholdes julegudstjenester landet over, bør de ikke vare mere end 30 minutter og foregå uden sang. Det skriver Kirkeministeriet i en pressemeddelelse.

Julegudstjenesterne har skabt debat, fordi flere ansatte i folkekirken har udtrykt bekymring over, hvorvidt de kan føre til yderligere smittespredning med coronavirus.

SF har sagt, at man helt bør lukke kirkerne juleaften. Flere virologer har opfordret til det samme.

Der er intet, der tyder på, at Folkekirken overordnet set kommer til at aflyse samtlige julegudstjenester i år. Folkekirken har før gjort det klart, at man bør følge de af myndighederne udsendte retningslinjer.

Den 17. december skrev Folkekirken.dk, at “Biskopperne, Præsteforeningen, Provsteforeningen og Landsforeningen af Menighedsråd er enige om, at julens gudstjenester skal gennemføres.”

Mødtes onsdag

Mens forskellige politikere og sundhedsfaglige eksperter altså har argumenteret for helt at aflyse årets julegudstjenester, følger Folkekirken de officielle anbefalinger, der nu senest er opdateret den 23. december 2020, dagen før juleaften.

Kirkeministeriet skriver i pressemeddelelsen, at der i en indsatsgruppe tidligere på dagen er holdt et møde om smitteudviklingen.

Her har man “besluttet at udsende en klar anbefaling om, at der ikke synges ved julegudstjenesterne i år. Indsatsgruppen anbefaler desuden, at dette års julegudstjenester afkortes mest muligt og højst varer 30 minutter,” lyder det i pressemeddelelsen.

Bliv hjemme

Både Region Hovedstaden og Region Syddanmarks regionsrådsformænd har også opfordret folk til at blive hjemme fra årets julegudstjeneste.

– Jeg er kirkegænger, men vil gerne opfordre folk til at blive væk fra gudstjenesten. Man kan se på den på tv, sagde Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, tirsdag på et pressemøde.

Samme melding gav Stephanie Lose (V), der er regionsrådsformand i Region Syddanmark.

– Lige præcis i år tror jeg faktisk, at Vor Herre vil have forståelse for, at julens budskab er i hjertet, og at det er hjemme foran fjernsynet, sagde Stephanie Lose ifølge DR.

De nye anbefalinger omfatter fortsat resten af anbefalingerne fra i mandags, hvor man blandt andet opfordrede til at flytte julegudstjenesterne udendørs.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu