ANNONCE

Førende ekspert: Regn ikke med vaccine

19. april 2020 07:49 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Ifølge David Nabarro, professor i global sundhed på Imperial College i London og en WHOs eksperter i COVID-19, skal vi lære at leve med virussen.

Førende ekspert: Regn ikke med vaccine
Der arbejdes på højtryk verden over for at få udviklet en vaccine. Men der er ingen garanti for, at den kommer, advarer ekspert. Foto: Scanpix

Vi skal lære at leve med truslen fra coronavirus i den kommende tid, for der er ingen garanti for, at en effektiv vaccine mod COVID-19 overhovedet kan udvikles.

Det er budskabet fra en af verdens førende eksperter, David Nabarro, der er professor i global sundhed på Imperial College i London og en WHOs eksperter i COVID-19. Det siger Nabarro til The Guardian:

– Man kan ikke nødvendigvis udvikle en vaccine, der er sikker og effektiv mod enhver virus. Nogle vira er meget, meget svære, når det kommer til at udvikle vacciner – så i den kommende tid må vi finde måder, vi kan indrette vores liv med denne virus som en konstant trussel, siger han til avisen og fortsætter:

– Det betyder, at man skal isolere de, der udviser symptomer, og også deres kontakter. Ældre skal beskyttes. Derudover skal vi sikre, at der er kapacitet på hospitalerne til, at vi kan håndtere antallet af smittede. Det vil blive den nye normal for os, siger han.

Verden skal stå sammen

Interviewet med Nabarro kommer samtidig, som den britiske sundhedsminister Jeremy Hunt retter en skarp kritik af Donald Trump, efter USA har valgt at suspendere sine betalinger til verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Ifølge Hunt ligger løsningen nemlig netop i et verdensomspændende samarbejde, hvor rige lande gør mere for at understøtte de fattige landes sundhedssystemer:

– For en kæde er aldrig stærkere end sit svageste led, siger ministeren.

Dødstallet som følge af coronaviruspandemien er søndag morgen over 160.000 på verdensbasis. De hårdest ramte lande er USA, Italien, Spanien og Storbritannien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu