ANNONCE

Første dødsstraf udført efter corona-pause

20. maj 2020 10:54 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Efter en pause på knap tre måneder, blev den første dødsstraf udført tirsdag i Missouri.

I længere tid er udførelsen af dødsstraf blevet enten udsat eller aflyst i forbindelse for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus.

Tirsdag blev det dog genoptaget. Det skriver Time.

De sidste ord fra fangen – en 64-årig mand – kunne antyde, at han faktisk var uskyldig i den gerning, der resulterede i at han modtog den dødelige injektion.

Trak vejret fem gange

I Missouri blev den første dødsstraf effektueret, siden det blev sat på pause i forbindelse med coronavirussens hærgen i Amerika.

Den 64-årige fange Walter Barton døde ved en injektion.

Vidner har forklaret, at han trak vejret dybt fem gange, for så at ånde ud, efter han modtog sprøjten.

Dødsstraf udsat

I omkring to og en halv måned har der ikke været udført dødsstraf i USA. De er enten blevet aflyst eller udsat. Foruden tirsdagens var den seneste død den 5. marts i Alabama.

Staterne Ohio, Tennessee og Texas er nogle af dem, der har valgt at udskyde hændelserne til det igen vurderes at være forsvarligt i forhold til risikoen for smittespredning.

I Texas har intet mindre en syv fangere fået udsat datoen for, hvornår deres dødsstraf skulle have været udført. Det var dog kun de seks af dem, der var af hensyn til coronavirus.

Jeg er uskyldig

Den 64-årige fange var endt med en dødsstraf, da han blev fundet skyldig i at have stukket en 88-årig kvinde, der endte med at dø. Det skete for knap 30 år siden.

Fangen har siden forsøgt at få omgjort sagens afgørelse, men trods adskillige forsøg, blev det altså dødsstraffen, der blev hans udgang.

Han har hele tiden udtrykt sin uskyld, og det gjorde han også i sine sidste ord. Her påpegede han, at han var uskyldig i drabet og understregede, at de nu ville tage livet af en uskyldig mand.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu