ANNONCE

Første vinder af bagedysten: -Det var heftigt

30. november 2019 13:23 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Nana Sefeld Dalby vandt den første omgang af Den store bagedyst.

Klar, parat, bag! skal snart siges for sidste gang i år.

Lørdag kåres vinderen af Den store bagedyst 2019, og i opløbet står de tre stærke kagekoner Mia, Frederikke og Victoria. Men kun én af dem løber afsted med det eftertragtede trofæ.

Artiklen fortsætter efter videoen

Før dem har tidligere deltagere stået i deres sted, og én af dem, der faktisk vandt trofæet var Nana Sefeld Dalby.

Hun er vinder af den aller første udsendelse af Den store bagedyst.

I galleriet ovenfor kan du se alle de tidligere vindere af programmet.

Infiltrerede kagebloggere

For ti år siden begyndte Nana Sefeld Dalby at få smag for bagværk.

Det skulle vise sig, at der – ligesom hende selv – fandtes mange andre kageinteresserede rundt omkring i landet. På forskellige fora brugte Nana Sefeld Dalby tid på at diskutere kager og bagværk med andre kagenørder.

Hun begyndte da også selv bidrage med fotos af de kager, hun kreerede, hun op på sin blog. Og det var lige netop dér, at muligheden for at medvirke i Den store bagedyst blev en realitet.

– En caster havde på en måde infiltreret et af de der kageforum, og der blev vi spurgt, om vi ville komme til casting på et bageprogram, fortæller Nana Sefeld Dalby til Kendte.dk.

Hvem gider at se det?

Danmarks Radio søgte deltagere til et bageprogram i et forsøg om at skabe en dansk version af et britisk koncept.

I håb om at dygtiggøre sig og få en sjov oplevelse tog Nana Sefeld Dalby til casting. Her møder hun flere, som hun tidligere kun har kendt igennem internettet.

– Jeg blev inviteret til en casting i Aarhus. Efterfølgende kom jeg til flere castings, indtil antallet af deltagere var skåret ned, så blev jeg ringet op og spurgt, om jeg ville deltage, siger Nana Sefeld Dalby og fortsætter:

– Udover at jeg tænkte, at det ville være sjovt, tænkte jeg også: Hvem har lyst til at se det her program?

Det umuliges kunst

Men hun skulle bare vide, for Den store bagedyst har lige siden fået seerne til at flokkes foran skærmene. Selv i denne tid, hvor flow tv ikke lever på sit højeste.

Egentlig minder programmerne nu om de tidligere.

– Det var meget uformelt og hyggeligt, men det var også det umuliges kunst, for man skulle passe sit normale liv samtidig. Det var rimelig heftigt, men det var også en rar oplevelse, siger hun.

Siden er der dog sket flere forbedringer af mindre ting. Eksempelvis kan kagerne nu køles af i en flamingokasse med tøris frem for kun at have en fryser, forklarer Nana Sefeld Dalby.

Endte som vinder

– Jeg havde ingen fornemmelse af, at det var mig, der skulle vinde. Der var mange, der var bedre til at bage end mig, da programmet startede. Jeg havde for eksempel aldrig lavet en tærte før eller kogt en kagecreme, siger Nana Sefeld Dalby.

Men det blev altså Nana Sefeld Dalby, der blev udråbt som vinder i 2012.

– Egentlig var det vigtigste ikke, om jeg vandt… Man vil jo bare ikke hjem, siger hun med et lille grin.

Genkendt på gaden

Når Den store bagedyst bliver sendt i løbet af efteråret, har der forinden været en periode, hvor programmet er blevet optaget. I mellemtiden skal deltagerne holde på hemmeligheden om deres deltagelse og eventuelle sejr.

– Så kom man ind i det der limbo, hvor man ikke må sige noget til nogen. Det var underligt. Jeg skulle til at begynde nye kurser, og jeg tænkte bare, at lige om lidt kommer I alle til at vide, hvem jeg er, forklarer Nana Sefeld Dalby.

Det blev da også en stor omvæltning, da programmet endelig blev sendt.

– Jeg blev standset på cykelstien og skulle tale med folk, jeg ikke anede, hvem var. Hvad er det her? Jeg havde ikke rigtig bearbejdet det her med at blive et kendt ansigt. Vi bliver jo budt ind i folks hjem, for det er i deres private stue, de ser programmet. De føler, at de kender os, siger hun.

– Det havde jeg aldrig skænket en tanke, tilføjer hun.

Hvad føler du?

Når Nana Sefeld Dalby ser tilbage på sin deltagelse i programmet, er det mest af alt med en glæde over at have fået oplevelsen.

En helt bestemt ting har hun dog ikke savnet.

– Man bliver jo meget narcissistisk, når man deltager i programmet, for man bliver hele tiden spurgt: Hvad føler du? Man var tvunget til at forholde sig til sig selv. Det var jo fint, men det var også fint at slippe for, siger hun grinende.

Tidligere deltagere mødes

Ikke nok med at deltagelsen i Den store bagedyst har været sjovt, så har det bragt fællesskab med sig.

Nana Sefeld Dalby er stadig i kontakt med en del af dem, som hun konkurrerede mod i den første sæson.

Og siden er et endnu større fællesskab opstået.

– Der er nogle ildsjæle, der arrangerer reunion for alle de tidligere deltagere i Den store bagedyst. Så møder vi dem fra de andre sæsoner, og så er det også bare en undskyldning for at hygge sig sammen, siger hun.

– Vi har jo alle sammen stået i det samme køkken. Det er meget rart at have nogen at dele den oplevelse med, tilføjer den første vinder af Den store bagedyst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu