Fogh mener at folk kræver tortur-oplysninger

12. marts 2012 16:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fogh mener at folk kræver tortur-oplysninger
Billede mangler

Oplysninger fremskaffet ved brug af tortur kan være nødvendige.
Sådan lyder det fra Nato’s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, samtidig med, at han pointerer, at Nato’s ikke blander sig i, hvordan de forskellige lande indhenter og bruger forskellige oplysninger.
“Jeg tror, at de politiske myndigheder i et land ville komme under hæftig kritik, hvis der f.eks. blev et terror-angreb, der kunne have været forhindret, hvis man havde brugt den information, man havde fået, men valgte at se bort fra, fordi der var en risiko for, at oplysningerne var fremskaffet under tortur,” siger Anders Fogh, der er i Danmark for at deltage i COFACC-konferencen, hvor EU og Nato diskuterer de udenrigspolitiske prioriteter.
Udmeldingen kommer efter, at udenrigsminister Villy Søvndal har set sig nødt til at præcisere sine udtalelser om, hvorvidt Danmark vil anvende oplysninger fremskaffet ved tortur.
I søndagens Berlingske meldte Villy Søvndal først ud, at Danmark ikke længere ville bruge oplysninger fremskaffet ved tortur. Men efterfølgende trak han så i land.
Anders Fogh pointerede da også, at der kan være problemer ved at anvende oplysninger fremskaffet ved brugen af tortur.
“Det er jo sådan, at hvis man tror, at oplysninger er fremkommet under tortur, så kan der også være en betydelig risiko for, at det ikke er holdbare oplysninger,” siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu