ANNONCE

Folkeafstemning om europagt splitter blå blok

13. december 2011 16:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Folkeafstemning om europagt splitter blå blok
Billede mangler

I den blå lejr kan de ikke blive enige om, hvorvidt der er behov for en folkeafstemning om euro-pagten.
Dansk Folkeparti er klart for en folkeafstemning, mens Venstre tøver.
“Jeg mener ikke, vi kan tiltræde alt det, der står på nuværende tidspunkt, uden det er suverænitetsafgivelse. Jeg er spændt på, hvad man finder frem til. Men uanset hvad synes jeg, en folkeafstemning er på sin plads,” siger Pia Kjærsgaard.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt meldte tidligere i dag ud på sit pressemøde, at hun ikke vurderer, at der bliver behov for en folkeafstemning, fordi de tre danske forbehold vil blive respekteret.
Venstre bakker op om regeringens klare opbakning til pagten, men har stadig ikke gjort sig klar, om der er behov for en folkeafstemning.
“Nu kender vi jo kun de meget grundlæggende rammer for det her. Vi kender jo ikke detaljerne i det endnu. Dem finder vi forhåbentlig ud af i løbet af det nærmeste stykke tid, så kan vi derudfra beslutte, om det (have en folkeafstemning, red,) er noget vi skal, eller ikke skal,” siger Jakob Ellemann-Jensen, der er medlem af Europaudvalget for Venstre, til Newspaq.
Dermed ligger han på linje med sin partiformand, Lars Løkke Rasmussen, der har givet en lignende melding.
Statsministeren orienterer tirsdag eftermiddag Udenrigspolitisk Nævn og Europaudvalget om aftalen, der blev indgået i slutningen af sidste uge.
Lige nu ligger aftalen hos juristerne i Justitsministeriet. De skal fastslå, hvorvidt pagten kræver, at danskerne kaldes til stemmeurnerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu