ANNONCE

Folketings-politikere må slukke smøgerne

7. december 2011 20:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Folketings-politikere må slukke smøgerne
Billede mangler

Rød eller blå – nu skal smøgerne skoddes på politikernes kontorer i Folketinget.
 
Det er tilladt for folketingsmedlemmer at ryge på kontorerne på Christiansborg, hvis det er enkeltmandskontorer. Men det skal være slut nu, for politikerne må følge med resten af samfundet, mener formanden for Folketingets Præsidium Mogens Lykketoft (S).
 
“Det er uholdbart, at vi i Folketinget, som har lavet en meget restriktiv rygelov for hele det offentlige rum har mere liberale rygeregler, end der gælder for alle andre offentligt ansatte,” siger Mogens Lykketoft til Newspaq.
 
Han vil i morgen indstille forslaget om rygestoppet for partiernes gruppeformænd.
 
Dansk Folkeparti og Venstre vægrer sig ved at se rygningen på kontorerne gå op i røg. Men det er en principiel beslutning, mener Mogens Lykketoft.
 
Han peger også på, at det ikke kun er politikerne, der generes af røgen af cigaretter, piber og cigarer.
“Der er jo folk, som kommer ind og ud af de kontorer, og de mærker røgen. Der er rengøringspersonale og folk, der skal til møde, som generes,” lyder det fra Mogens Lykketoft.
 
Han indrømmer, at han selv har været en flittig tobaksnyder i de kringlede gange på Christiansborg.
“For ti år siden sad jeg selv til møder og pulsede, men tiderne har skiftet, og vi må herinde følge med tiden,” siger Mogens Lykketoft.
 
De tobakglade fætre fra Dansk Folkeparti Søren Krarup og Jesper Langballe fik i 2007 sikret, at der må ryges på enkeltmandskontorer. Men det er altså ligesom de to politikere fortid i Folketinget.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu