Før finalen: Laudrup har skabt mirakel

18. februar 2013 15:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Før finalen: Laudrup har skabt mirakel
Billede mangler

– Vi glæder os helt vildt til duellen med Michael Laudrups tropper, siger Bradford Citys formand, Mark Lawn, i telefonen fra England til sporten.dk og tilføjer:

– Ganske vist tabte Swansea i weekenden til Liverpool (0-5, red.). Men det ændrer ikke mit syn på, at jeg synes, han er mageløs. Swansea er ligesom os selv én af engelsk fodbolds mindre klubber. At de ligger nummer otte i Premier League er et mirakel. Men de fortjener placeringen. Den måde, Swansea spiller på, er meget seværdig. Og det er Michael Laudrups fortjeneste. Han sætter tekniske og taktiske kvaliteter hos spillerne højere end de fysiske.

Mark Lawn er således ikke i tvivl om, at Michael Laudrup på et tidspunkt bliver tilbudt job i en af engelsk fodbolds største klubber.

– Jeg husker Michael Laudrup som en verdensklasse-spiller. Som manager er han mindst lige så god. Jeg tror, det kun er et spørgsmål om tid, inden han bliver tilbudt et job i en af Top 6-klubberne, siger Mark Lawn.

Selvom Bradford City på vej mod Liga Cup-finalen har besejret Premier League-klubber som Wigan, Arsenal og Aston Villa, har Mark Lawn svært ved at forestille sig, at der er et nyt topresultat undervejs.

– Man siger at alt kan ske i fodbold. Så selvfølgelig vil vi gå efter sejren. Men ret beset er Swansea storfavoritter. Det er stort for os bare at have kvalificeret os til finalen, siger Mark Lawn.

Men spillerne på Bradford-holdet, der i weekenden skuffede i League Two ved at tabe 1-2 til bundholdet Wimbledon, vil få maksimal opbakning.

– Selvom der er over 300 kilometer mellem Bradford og London vil 35.000 af vores supportere køre den lange vej på søndag. Desværre kan vi ikke skaffe flere billetter. Vi har ellers haft forespørgsler på tre gange så mange, siger Mark Lawn.

Også på Bradford-dagbladet Telegraph & Argus er der finale-feber.

– Hver dag skriver vi adskillige artikler om begivenheden. Og jeg kommer ikke til at lave andet de næste dage, siger journalist Simon Parker, der følger Bradford City tæt.

Han fortæller, at klubben har valgt at skærme spillertruppen af overfor offentligheden.

– Normalt plejer spillere og manager at være let tilgængelige. Men i denne uge har medierne kun mulighed for at tale med dem på et enkelt pressemøde (tirsdag, red.). Det fortæller alt om, hvor vigtig de anser kampen for at være, siger Simon Parker.

Og det er lige akkurat hvad den er.

Efter Bradford City i 1999 – efter 72 års venten – gjorde comeback i engelsk fodbolds bedste række, har klubben siden nedrykningen i 2001 været lammet økonomisk.

– Lønningerne til spillerne var tårnhøje. Desuden fik klubben ikke de forventede TV-indtægter. Derfor er det siden gået støt nedad bakke. Men efter Bradford har kvalificeret sig til Liga Cup-finalen ser fremtiden atter lys ud. Indtægterne ved at være nået så langt, er jo enorme. Så mon ikke man indenfor en overskuelig årrække igen udfordrer de bedste, siger Simon Parker.

Spørgsmålet er dog om Bradford City kan holde på sin nuværende stamme af spillere.

Holdets angriber, Nahki Wells, der er født og opvokset på den caribiske ø Bermuda, har med 18 scoringer i indeværende sæson gjort sig positivt bemærket, og det samme har målmand Matt Duke.

– Bradford City var ellers ikke interesserede i at beholde Matt Duke. På grund af utilfredshed med hans præstationer lejede man ham i sidste sæson til Northampton. Han vendte dog tilbage, og siden har Duke været fremragende. Ikke mindst i Liga Cup-kampene. Her har han – ikke mindst på straffesparkene – leveret store redninger. Hvis finalen kommer ud i omkamp og straffesparks-konkurrence, kan Swansea-spillerne og Michael Laudrup godt begynde at frygte, hvad der vil ske, griner Simon Parker.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu