ANNONCE

For gammelt? Så længe kan dit kosmetik holde

1. december 2019 14:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Selv om holdbarheden tydeligt er markeret på kosmetikkens indpakninger, ved du måske ikke, hvor lang tid dit makeup kan holde.

Det kan sagtens ske, at den blå øjenskygge eller den neonneglelak, du købte til en 80’er fest for nogle år siden, stadig ser fine ud. Men de er formentlig for gamle.

Ligesom der også kunne gemme sig cremer, mascara, læbestift eller andet i kosmetikpungen, der har overskredet sin holdbarhed.

Artiklen fortsætter efter videoen

For makeup holder ikke evigt, faktisk er alt kosmetik udstyret med at symbol for dets holdbarhed.

Ryd op i dit kosmetik

Det kan være en fornuftig idé at gennemgå alt dit makeup, cremer og parfumer, for i mængden kan noget hurtigt blive glemt.

Og har du glemt noget kosmetik i mere en seks måneder, så er der store chancer for, at det så småt bevæger sig hen mod sidste holdbarhed, hvis altså du har åbnet det.

Særligt er det de våde varer, som mascara, cremer og serum, der har den korteste holdbarhed. Det skriver ALT.

I galleriet kan du få svar på, hvor lang holdbarhed, der er på kosmetik, cremer og parfume.

Krukken og timeglasset

EU-lovgivning har gjort det nemt for forbrugeren at se, hvor lang holdbarhed, der er på kosmetik. For alle kosmetiske produkter skal mærkes med symboler, der indikerer dets holdbarhedstid. Det skriver Samvirke.

Der bliver skelnet mellem produkter, der kan holde sig mindre end 30 måneder, og produkter, der kan holde sig mere end 30 måneder.

Kan et produkt holde sig mindre end 30 måneder er det mærket med et timeglas, mens der også vil være en mindst holdbar til dato på produktet. Datoen er en indikation af, hvor længe produktet bibeholder sin oprindelige virkning, og hvornår det ikke er sikkert at bruge mere.

Kan et kosmetisk produkt holde sig over 30 måneder, bliver det mærket med en åben krukke. På krukken skal det stå, hvor lang tid produktet kan holde sig efter åbning.

De to mærkninger gælder kun ved produkter, der ikke er selvkonserverende, i engangsbeholdere eller hos produkter, der ikke kan åbnes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu