ANNONCE

For klamt: Derfor skal du rense makeup pensler

10. december 2019 06:10 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Dine makeup pensler gemmer på et hav af bakterier, hvis du ikke renser dem.

Makeup pensler er for mange en ting, der bliver brugt hver dag. Og måske er du én af dem, der ikke helt kan huske, hvornår du sidst fik rengjort dine pensler.

Det kan være farligt.

Artiklen fortsætter efter videoen

For i dine makeup børster gemmer der sig et hav af bakterier, som du kan blive syg af.

Men der er også andre gode grunde til at rengøre pensler og svampe til makeup. Dem kan du se i galleriet ovenfor.

Fulde af bakterier

I et nyt britisk studie publiceret i Journal of Applied Microbiology fastslås det, at makeup redskaber kan være fulde af bakterier.

Det er alt fra colibakterier til stafylokokker.

En række produkter heriblandt pensler og svampe blev i studiet undersøgt. Af de undersøgte redskaber var 93 procent af dem aldrig blevet rengjort før.

Fundet af bakterier er dog ikke overraskende, mener afdelingslæge på Amager og Hvidovre Hospital og formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, Michael Pedersen.

– Selvfølgelig vil der være hud-, afførings- og miljøbakterier på eller i produkterne efter brug. Afføringsbakterier har alle på huden. Desuden har chokerende mange en ringe eller manglende hygiejne efter toiletbesøg, siger han.

Bakterier overføres til huden

På kosmetologskolen Cidesco rådgiver de også deres elever til at være opmærksomme på makeup pensler og svampe, da de kan overføre bakterier til huden.

– Årsagen til at man skal rense sine makeup pensler og svampe er, at der sætter sig bakterier i redskaberne. De bakterier overfører man til huden, siger den daglige leder af Cidesco Susanne Henriksen til Newsbreak.dk.

Hun forklarer, at har man rifter, revner eller andre åbninger i ansigtet, kan det resultere i urenheder eller infektioner, hvis man bruger snavsede makeup redskaber.

I galleriet ovenfor kan du blive klogere på, hvad der kan ske, når du ikke renser dine makeup redskaber.

Smid dem i maskinen

Faktisk kræver det ikke det store arbejde at rense sine makeup redskaber.

Særligt er det nemt med makeupsvampe, da der findes flere, der kan vaskes i vaskemaskinen.

– Når man skal rengøre sine makeupsvampe, så kan man – hvis det er natursvampe – smide dem i vaskemaskinen i en undertøjspose på et kogeprogram. Alternativt kan man koge dem i en kasserolle, forklarer Susanne Henriksen, der understreger, at de anbefaler folk at bruge natursvampe til makeup.

Rengør i sæbevand

Det er ikke helt så nemt med pensler, der skal lidt knofedt til, for at de bliver rene.

– Pensler kan man vaske i varmt vand med sæbe eller en plejende shampoo, siger hun.

Når man renser pensler, skal sæben skumme op. Processen skal man fortsætte indtil vandet igen er klart, og penslerne er rene.

– Man kan også bruge en Rodalon-opløsning, som man lader penslen ligge i en ti minutters tid. Derefter skal de skylles grundigt, siger Susanne Henriksen.

Hun understreger, at før de rensede makeup pensler og børster tages i brug igen, skal de være helt tørre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu