ANNONCE

For let at bestå eksamen på universiteter

13. januar 2012 23:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
For let at bestå eksamen på universiteter
Billede mangler

‘Tillykke, du har bestået eksamen.’
Sådan kan det lyde på landets universiteter, der nu melder om lavere eksamensniveau i jagten på penge i den såkaldte taxameterordning.
Flere universiteter melder nu om, at det bliver nemmere at bestå eksamener i jagten på penge.
“Systemet opfordrer direkte til, at man skal lade folk bestå, som ikke er på et tilstrækkeligt niveau,” siger Sune Auken, der er lektor ved Københavns Universitet til nyhederne.tv2.dk.
Taxameterordningen belønner universiteter for at have succes med at uddanne studerende. Der falder kontanter hvergang en studerende består årseksamener og når der udstedes bachelor og specialebeviser.
Jo flere studerende, der klarer den, desto flere penge.
“Man føler sig som et fjols, når man lader folk dumpe, velvidende at det koster ens institution nøjagtig de samme penge, som man skal bruge til at drive sin uddannelse for,” lyder det fra Sune Auken til nyhederne.tv2.dk.
Samme vurdering kommer fra Roskilde Universitet i en tid, hvor rekordmange unge er blevet optaget på de videregående uddannelser.
“Det bliver sværere og sværere for universiteter at dumpe nogen, fordi målet med universitetsundervisningen skifter – fra at være det højest mulige faglige niveau til at få så mange igennem som muligt,” siger Jakob Egholm Feldt, som er lektor ved Roskilde Universitet, til nyhederne.tv2.dk.
Regeringen melder, at man vil tage taxametersystemet under lup og se, hvordan man kan sikre kvaliteten på universiteterne.
“Jeg anerkender, at vi har en kvalitetsudfordring på universiteterne og at en del af problemet kan ligge i taxametersystemet,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i TV 2 Nyhederne.
De studerende mener også, at ordningen sænker kvaliteten.
Kilde:nyhederne.tv2.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu