ANNONCE

For lidt plads til en hund? Her er løsningen

3. januar 2021 13:35 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

At få en hund kan være svært, hvis man ikke har meget plads, men der findes en løsning.

Det kan være svært at blive klog, når det kommer til at skulle vælge en hund. Der er nemlig forskel på de forskellige racers karaktertræk og særheder.

Og som om det ikke er nok at overveje hunden og dennes personlighed, så skal man også overveje nøje om man egentlig har tiden og overskuddet til at blive ejer af en af de små firbenede-venner.

Det kræver nemlig en hel del gåture, pleje og træning at få en hund. For mange danskere gælder det også, at hunden skal have en størrelse, som kan passe ind i lejligheder og mindre huse – og her kan det måske blive svært at finde frem til den rette.

Good Housekeeping har set nærmere på en lang række gode bud på mindre hunde.

I galleriet øverst kan du se de mange små hunderacer, som er oplagte for kommende hundeejere.

Dyrt at have hund

Men hvis man ikke har haft hund før eller blot har haft det som barn, så har man måske ikke tænkt på de udgifter, der følger med at have en af de lovrende solstråler i sit liv. Det formodes at koste mellem 800 og 1500 kroner at have en hund.

Fakta

Det skal du sikre dig før du køber hund

• At hvalpen skal være 8 uger før den må sælges. Det er et lovkrav i Danmark
• At hvalpen er registreret i Dansk Hunderegister. Det er et lovkrav, at den er registreret, inden den er 8 uger
• At den er blevet vaccineret og sundhedsundersøgt af en autoriseret dyrlæge
• At du har set hvalpens mor og hvalpen sammen med hende
• At du har set, hvor hvalpen er vokset op, så du har et indtryk af forholdene og den opdrætter som sælger hvalpen. Lav gerne flere besøg.
• At hunden er vant til og tryg ved mennesker. Er den sky og bange for mennesker kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med et minimum af menneskekontakt
• Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, hvis du er i tvivl. Du risikerer at støtte dårlige opdrættere ved at købe en hvalp hos dem
• Kontakt politiet på 114 eller Dyrenes Beskyttelse på 1812, hvis du ser noget mistænkeligt

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

I Danmark er der over 600.000 hunde i de danske hjem, mens der er omkring én million katte. Men der er også en væsentlig forskel på omkostningerne mellem de to dyr.

Hunde bliver typisk mellem otte og 15 år, mens der er en masse rengøring, som der tit skal tages hånd om.

Men foruden den omfattende rengøring, så er tommelfingerreglen også, at hunde kræver minimum to timers aktivering om dagen også, hvor man aktivt leger, går ture eller på andre måder stimulerer hunden til at være fysisk aktiv.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu