For mange sabbatår skal koste 12 SU-klip

18. februar 2013 17:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
For mange sabbatår skal koste 12 SU-klip
Billede mangler

Studerende skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, og derfor lægger regeringen nu op til at fjerne det sjette SU-år for studerende, der bruger over to år om at komme fra deres ungdomsuddannelse til en videregående uddannelse.

 

Det står klart, efter at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) på et debatmøde på Aarhus Universitet mandag løftede sløret for dele af regeringens kommende reformudspil på SU-området.

»For det store flertal, syv ud af ti, der starter på deres videregående uddannelse senest to år efter deres ungdomsuddannelse, vil der fortsat være et sjette SU-år,« understreger ministeren.

Foruden regeringens mål om at få studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet, er det regeringens hensigt at spare to milliarder kroner på SU-området.

Morten Østergaard lægger desuden op til at ændre antallet af måneder, som studerende må være forsinket under uddannelsen. Studerende må i dag være 12 måneder forsinkede og alligevel have ret til SU, men i regeringens optik skal det reduceres til ét semester – altså en halvering til seks måneder.

Forslagene træder kun i kraft, hvis regeringen får flertal til sin kommende SU-reform.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu