Før søndagens løb: Matti frygter styrtregn

16. marts 2013 18:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Før søndagens løb: Matti frygter styrtregn
Billede mangler

Vejrguderne har ikke været cykelrytterne venligt stemt, siden hovedparten af de topprofessionelle tog hul på det europæiske løbsprogram.

 

Søndagens 298 km lange klassiker Milano-Sanremo ser heller ikke ud til at blive et lifligt ridt fra modebyen i nord den italienske riviera længere sydpå. Tværtimod er der varslet masser af regn og det får løbet til at ændre karakter, siger Team Saxo-Tinkoffs Matti Breschel.

– Det er klart, at man frygter for styrt og uheld på nedkørslerne. Det kan ske allerede i Turchino passet eller efter vi har kørt op ad La Marnie. Der er meget, som kan gå galt og det er i det hele taget et løb, hvor man altså ikke skal lave mange fejl, vurderer Matti Breschel, som i denne sæson er vendt “hjem” til Bjarne Riis og Saxo-Tinkoff efter to år hos Rabobank.

Matti Breschel kommer dog til at spille andenviolin i cykelsportens længste endagesløb. I stedet bliver det den dobbelte danske VM-medaljetagers italienske team-kollega Daniele Bennati, man satser på.

– Bennati har en drøm om at vinde Milano-Sanremo og det er først og fremmest ham, vi kører for. Vi har en plan for, hvem der skal frem og føre fra holdet, hvis feltet skulle knække på de stigninger, der er inden finalen, fortæller Matti Breschel, som bevidst forsøger at holde sig selv ude af det mest forpligtende mediefokus.

– Min form er okay, men jeg flyver ikke rundt endnu. Det kunne have været fint med et topresultat til at stive selvtilliden af med. Jeg har derfor ikke så travlt med at tale forventningerne op, for så er kritikken hård bagefter, lyder det fra den 28-årige dansker.

Med det franske etapeløb Paris-Nice i benene har Breschel gjort sit forarbejde. Og han har set et Astana-mandskab, der virker velkørende og klar til at stikke en kæp i hjulet for den slovakiske storfavorit Peter Sagan (Cannondale).

– Astana kan både forsøge at sætte Vincenzo Nibali op og hvis den plan ikke skulle lykkes, har de en mand som Maxim Iglinsky eller Enrico Gasparotto at køre for. Jeg synes Astana virkede rigtig stærke i Paris-Nice, lyder det fra Breschel.

Milano-Sanremo blev sidste år vundet af Simon Gerrans (Greenedge), mens Matti Breschels forhåbninger forduftede efter et styrt på den afsluttende nedkørsel fra Poggio-stigningen mod Sanremo, så han rullede ind som nummer 31.

Den danske deltagelse i Milano-Sanremo udgøres i år af Lars Bak fra det belgiske mandskab Lotto, samt Jonas Aaen, Michael Mørkøv og Matti Breschel, alle fra Team Saxo-Tinkoff.

 

  

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu