ANNONCE

For varmt: Supermarked får 10.000 kroner i bøde

8. september 2019 16:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Meny-butik havde problemer med temperaturen, og det koster nu stor bøde.

For varmt: Supermarked får 10.000 kroner i bøde
Delikatesseafdelingen i Meny i Himmelev ved Roskilde har fået hug af Fødevarestyrelsen. Billedet er fra en anden afdeling. Arkivfoto: Scanpix

Det stod mere end sløjt til i kølerummet hos Menys delikatesse i afdelingen i Himmelev ved Roskilde, da Fødevarestyrelsens kontrollant kiggede forbi. Faktisk så sløjt, at der blev talt med store ord.

Ydermere fik butikken en syngende lussing i form af en bøde på 10.000 kroner. I kontrolrapporten, der for nylig er blevet offentliggjort, skriver styrelsen, at det vurderes, at der gennem længere tid ikke har været styr på temperaturerne.

Klokken 15.15 på kontroldatoen blev der målt en kernetemperatur i en ribbensteg, der som produkt vurderes letfordærvelig, på hele 33,3 grader – og det selv om personalet bemærkede, at den var sat på køl om formiddagen.

Alt i orden

Af rapporten fremgår også, at virksomheden forklarede de forhøjede temperaturer med, at der altså for nylig havde været nedbrud på køleren til kølerummet. Det skulle dog fungere optimalt igen.

Umiddelbart i skærende kontrast til kontrollantens opdagelser. I rummet blev nemlig målt en temperatur i selve kølerummet på hele 10,5 grader. Noget over det tilladte.

Mange fødevarer i kølerummet – for eksempel diverse salater af den slags på tube – blev vurderet til at have været fejlagtigt opbevaret gennem længere tid på grund af varmen.

Umiddelbart lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen, at kølerummet muligvis fungerer rigtigt, men at Menys delikatesse simpelthen har overudnyttet kapaciteten, så køleelementerne ikke kan matche.

“Uacceptabelt”

I et mailsvar, som TV2 Lorry har fået fra Meny, fremgår det, at man heller ikke fra toppens side er imponeret med delikatesse-afdelingens formåen, hvad angår nedkøling.

– Forholdet er blevet indskærpet overfor butikken og købmanden. I Meny står fødevaresikkerhed meget højt, og dette forhold i den pågældende butik er derfor uacceptabelt, skriver salgs- og driftsdirektør i Meny, Brian Rosenstand, til TV-stationen, der også har beskrevet problemerne.

Det er dog kun rimeligt at bemærke, at de øvrige særskilte afdelinger i Himmelev-butikken ingen anmærkninger har fået. Slagterafdelingen, fiskeafdelingen og dagligvaredelen har således stadig elitesmiley.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu