Forældre bakker op om homoundervisning

1. februar 2013 13:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forældre bakker op om homoundervisning
Arkivfoto: Colourbox.

En video, der skal bruges til at undervise i homoseksuelle familieformer i folkeskolen, vækker harme hos Dansk Folkeparti, hvor uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF) ifølge dr.dk betegner videoen et »overgreb mod børn« og »propaganda«.

 

Videoen, der er lavet af Sex & Samfund til undervisning i indskolingen, følger William, der bor sammen med sin mor og morens kvindelige kæreste. Ifølge Mette With Hagensen, landsformand i organisationen Skole og Samfund, der repræsenterer forældre og skolebestyrelser, er det vigtigt, at undervisningen følger udviklingen i familieformer.

– Der er børn, der kommer fra andre familieformer. Når børnene accepterer andre familieformer end dem, de kender, giver det bedre trivsel, siger hun.

Alex Ahrendtsen vil gerne acceptere undervisning i forskellige familieformer i de ældste klasser, men det man risikerer at fjerne børnenes »uskyld« i de små klasser, mener han.

– Børn skal have lov til at være børn og bevare en uskyld. Man kan tage det op i de senere klasser, når de kan forstå, hvad det handler om, siger Alex Ahrendtsen til dr.dk

En undersøgelse, som YouGov har lavet for Sex & Samfund, viser, at 93 procent af forældre til børn i folkeskolen synes, det er vigtigt, at seksualundervisning behandler emner om sex og seksualitet.

Debatten om undervisning i familieformer kommer en uge før Sex & Samfunds landsdækkende kampagne, »Uge Sex«, hvor 230.000 børn og unge fra 2. til 10. klasse og en række ungdomsuddannelser vil modtage ekstra seksualundervisning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu