ANNONCE

Forældre får udskudt institutionsregning

31. marts 2020 16:23 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Aarhus har valgt at udsætte forældrebetaling for børnehaver, vuggestuer og SFO’er i maj. Men regningen venter senere.

Forældre får udskudt institutionsregning
Forældre til børn i daginstitutioner i Aarhus Kommune får nu udskudt betalingen. Arkivfoto: Colourbox.

Både samfundet og landets borgere er presset økonomisk lige nu.

Derfor har Aarhus Kommunes rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), valgt at udskyde betalingen for vuggestuer, børnehaver og SFO’er frem til juli.

Det skriver TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter under videoen

Det betyder, at maj bliver gratis i stedet for juli, som plejer at være betalingsfri måned.

– Det er der to grunde til. Den ene grund er, at folk kan få nogle penge, som måske kan blive brugt i detailhandlen, så der ikke er så mange jobs, der bliver ramt – og folk kan undgå at gå konkurs. Den anden grund er for at hjælpe de familier, der er presset økonomisk lige nu, siger Thomas Medom til Tv2 Østjylland og uddyber:

– Vi får utallige henvendelser på folk, der er presset økonomisk.

Skal betale på trods af lukning

Regeringen har besluttet, at børnefamilier skal betale for institutionen i den periode, hvor barnet ikke kan være i institution på grund af corona-udbruddet, og det støtter rådmanden i Aarhus op om.

– Det handler om, at vi skal deles om de byrder, der er, og der kommer vi alle til at bidrage. Jeg synes, det er en fornuftig prioritet – ellers vil der bare være færre pædagoger, når krisen er ovre, siger rådmanden.

Vil koste 150 millioner

Ifølge ham vil kommunen miste 150 millioner kroner, hvilket svarer til omkring 400 pædagogers årlige løn, hvis forældrene skal slippe for at betale i to måneder – altså både den betalingsfri måned i juli og den måned, hvor børnene ikke er i institution i forbindelse med covid-19-udbruddet.

Hos Aarhus Forældreorganisation bakker de indtil videre op om rådmandens beslutning om at udskyde betalingen frem for at sløjfe den.

– Vi har talt meget om det, og vi synes, at det er et dilemma at stå i. Vi har valgt at støtte, at forældrebetalingen stadig pågår, for insitutionerne kan ikke tåle at skulle stå over for en sparerunde – det kan børnene ikke tåle, siger formand Anne Grøndal til Tv2 Østjylland.

“Rimeligt”

De vil genoverveje deres holdning, hvis børnene fortsat skal blive hjemme efter påske, men indtil videre mener de, at det er rimeligt, at folk betaler for en måned for at undgå fremtidige besparelser.

De vil dog gerne sige til de forældre, der har mistet deres indkomst eller en stor del af den, at de skal søge om økonomisk friplads, og det skal de gøre senest i dag. Det vil sige, at man enten kan slippe for at betale eller få rabat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu