Forældre om skrappere krav: Det er banalt

21. maj 2012 11:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forældre om skrappere krav: Det er banalt
Billede mangler

Småbørnsforældre skal læse højt for deres børn og har ansvaret for, at børnene har solcreme på, når de kommer i vuggestue eller børnehave. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra undervisningsministeriets ekspertgruppe for dagtilbud.
Men det er banale krav, som forældrene allerede i høj grad efterlever i forvejen, siger forældrenes landsforening Fola.
– De konkrete anbefalinger er noget, der foregår allerede. Udfordringerne stikker dybere end de to konkrete eksempler og løses ikke ved, at vi læser højt for vores børn, siger næstformand Dorthe Boe Danbjørg til Ritzau.
– Hvad tror I, det handler om? Skal vi ikke have ansvar for andet end solcreme. Det er fuldstændig banalt at snakke om. Ekspertgruppen har ikke fat i roden på, hvad det handler om, siger hun.
Dorthe Boe Danbjørg fremhæver, at et af de store problemer er forældresamarbejdet, hvor hun er enig med forskeren Niels Kryger, der ifølge Berlingske siger, at der er for mange modsætninger mellem forældre og pædagoger.
Fola havde håbet på, at ekspertgruppen derfor var kommet med mere nytænkende og nyskabende anbefalinger, der gik mere på samarbejdet end blot at pege på forældrene, påpeger næstformanden.
– I skolen har de skole-hjem samtaler, hvor der netop er fokus på børns læring, udvikling og trivsel. Det er et sted man kan sætte ind i dagtilbuddene, siger hun.
– Der er ikke fastsat rammer for forældresamtaler og stor forskel på, hvor mange samtaler der holdes i barnets institutionstid. Det kunne være et initiativ, som også kan modvirke den kultur, der er mellem forældre og pædagoger, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu